مقدمه: با توجه به طبقهبندی بخش اورژانس جزء مناطق با ریسک بالای خطاها در بیمارستان، خطاهای 6 فرآیند مشکلدار در بخش اورژانس مجتمع آموزشی- درمانی حضرت رسول اکرم (ص)، با استفاده از روش تحلیل حالات و اثرات خطا (FMEA) به عنوان یکی از تکنیکهای مدیریت ریسک و به منظور افزایش ایمنی بیماران، شناسایی، ارزیابی، اولویتبندی و تحلیل شده است.
روش کـار: پژوهش از نوع توصیفی بود که به روش کمی- کیفی، حالات و اثرات خطا را مورد تحلیل قرار داد. روش تحلیل حالات و اثرات خطا یک روش تیممحور، سیستماتیک و آیندهنگر است که جهت پیشگیری از مشکلات مربوط به فرآیند تولیدی یا خدماتی قبل از وقوع آن بکار میرود. همچنین برای ریشهیابی علل خطاهای مورد تحلیل، از مدل طبقهبندی آیندهووِن (ECM) استفاده گردید.
یافتهها: به کمک روش FMEA ، 51 حالت خطای بالقوه در 6 فرآیند منتخب اورژانس، شناسایی و ارزیابی گردید. سپس با تعیین قابلیت اطمینان 75%، مجموعاً 16 حالت خطا با 250 RPN ³ به عنوان خطاهای با ریسک غیر قابل قبول شناسایی و علل ریشهای آنها براساس مدل ECM طبقهبندی شدند.
نتیجهگیری: مطابق با یافتههای این پژوهش، روش آیندهنگر FMEA برای شناسایی و اولویتبندی نقاط قابل بهبود یک فرآیند در حال اجرا در یک بخش پرمشغله و پیچیده نظیر بخش اورژانس، از کارآیی و اثربخشی بالایی برخوردار است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |