مقدمه: بیماری کرونا علاوه بر اثرات جسمانی دارای اثرات روانشناختی منفی نظیر نگرانیها و دلمشغولیهای مبهم برای تمامی مردم، اعم از کسانی که مبتلا شده و یا نشده اند، به همراه داشته است. مطالعه حاضر به بررسی این آثار روانی، تحت عنوان اضطراب کرونا، در بین افراد معتاد در کمپهای ترک اعتیاد شهر یاسوج پرداخته است.
روش کار: روش مورد استفاده در این پژوهش کمّی بوده و از تکنیک پیمایش و ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش افراد حاضر در کمپهای ترک اعتیاد شهر یاسوج است که بر اساس جدول لین و با خطای 5 درصد، تعداد 144 نفر از آنان به عنوان نمونه، به شیوه نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. دادهها به کمک نرمافزار آماری SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند و از آزمونهای آماری تی تست مستقل و همبستگی پیرسون بهمنظور آزمون فرضیات استفاده شد.
یافتهها: به طور کلی میانگین اضطراب کرونا در بین افراد معتاد حاضر در کمپهای ترک اعتیاد شهر یاسوج بالا (میانگین: 30/25، انحراف معیار: 8/06) بود و متغیرهای تاثیر گروه، تراکم کمپها، تعداد سالهای مصرف مواد، مدتزمان حضور در کمپ و وضعیت بهداشتی کمپ در میزان اضطراب کرونای این افراد تاثیر گذار بودند.
نتیجهگیری: افراد معتاد به عنوان قشری از جامعه که نیازمند کمک هستند، خصوصا در شهر یاسوج که یکی از شهرهای محروم کشور است، باید بیشتر مورد توجه و حمایت اجتماعی قرار بگیرند و در این شرایط کرونایی به آنها کمک شود تا از میزان اضطرابشان درمورد بیماری کرونا کاسته شود و بتوانند روند ترک اعتیاد خود را با موفقیت پشت سر بگذارند و به زندگی عادی خود برگردند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |