دوره 21، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 121-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

sadeghi A, bastani P, barati O, daneshjafari D, etemadian M. Implementation of Public- Private Partnership (PPP) Model in the Provision of Hospital Services in Iran and Selected Countries. Hakim 2018; 21 (2) :114-121
صادقی احمد، باستانی پیوند، براتی امید، دانش جعفری داود، اعتمادیان مسعود. به‌کارگیری الگوی مشارکت دولتی-خصوصی (PPP) در توسعه خدمات بیمارستانی ایران و برخی کشورهای منتخب. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1397; 21 (2) :114-121

1- گـروه بهداشـت عمومـی، دانشکده علوم پزشکی اسفراین
2- مرکـز تحقیقـات مدیریـت سـامت و منابـع انسـانی، دانشـکده مدیریـت و اطـاع رسـانی پزشـکی،دانشگاه علوم پزشکی شیراز
3- دانشـکده بهداشـت و ایمنـی، دانشـگاه علـوم پزشـکی شـهید بهشـتی،تهران، ایـران - مرکـز تحقیقـات مدیریـت سلامت و منابـع انسـانی، دانشـکده مدیریـت و اطـاع رسـانی پزشـکی، دانشـگاه علـوم پزشـکی شـیراز، شـیراز، ایـران ، omidbarati40@gmail.com
4- گروه اقتصاد-دانشگاه علامه طباطبایی-تهران
5- مرکـز فـوق تخصصـی هاشـمی نـژاد، مرکـز تحقیقـات مدیریـت بیمارسـتانی،دانشگاه علوم پزشکی ایران
مقدمه: در سال‌های اخیر مشارکت‌های دولتی-خصوصی برای اصلاحات سازنده بخش بهداشت و درمان در بسیاری از کشورها به‌کار گرفته شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تجارب کشورهای منتخب در خصوص استفاده از مشارکت های دولتی-خصوصی در ارائه خدمات بیمارستانی انجام شد.
روش‌کار: تحقیق حاضر از نوع تطبیقی-کاربردی بوده و در سال 1394 انجام شد. برای گردآوری داده‌ها از پایگاه های اطلاعاتی معتبر و سایر منابع مرتبط در زمینه مشارکت بخش خصوصی در خدمات بیمارستانی استفاده شد. نمونه گیری به صورت هدفمند بوده و کشورهای استرالیا، لسوتو، پرتغال، اسپانیا، کانادا، برزیل، انگلیس و ترکیه، که دارای تجارب موفق در زمینه به‌کارگیری PPP در خدمات بیمارستانی بوده‌اند، جهت ورود به مطالعه انتخاب شدند. همچنین، تنها تجربه ایران نیز در این زمینه مورد بررسی قرارگرفت. یافته‌های به‌دست آمده در قالب جدول تطبیقی مورد مقایسه قرارگرفت.
یافتهها: نتایج مطالعه نشان‌داد که مواردی از قبیل نحوه تامین مالی پروژه، ساخت و ساز، بهره‌برداری، نگهداری، مدیریت، ارائه خدمات بالینی و غیربالینی، و ساختار پرداخت در الگوهای مشارکتی می‌تواند از کشوری به کشور دیگر تغییر کند.
نتیجهگیری: در کشورهای مورد مطالعه تجارب موفقی در زمینه بکارگیری PPP در ارائه خدمات بیمارستانی مشاهده شده است. با بهره‌گیری از تجارب کشورهای موفق و بومی‌سازی الگوهای مشارکتی می‌توان تحول خوبی در بخش سلامت کشور ایجاد کرده، زمینه را برای توسعه و ارتقای این مدل فراهم نمود.
دریافت: 1396/4/26 | پذیرش: 1397/10/16 | انتشار: 1397/10/16