دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1397 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 199-191 | برگشت به فهرست نسخه ها

masoud A, Khayatzadeh Mahani A, mehrolhassani M H. Features of effective inter-sectoral collaboration structure in health. Hakim 2018; 21 (3) :191-199
مسعود علی، خیاط زاده ماهانی اکرم، مهرالحسنی محمد حسین. ویژگی های ساختار مشارکت بین بخشی موثر در سلامت. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1397; 21 (3) :191-199

1- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی. مرکـز تحقیقـات مدیریـت ارائـه خدمـات سـلامت، پژوهشـکده آینـده پژوهـی،دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، Ali.Masoudmj@gmail.com
2- گـروه مدیریـت، سیاسـتگذاری و اقتصـاد سـلامت، دانشـکده مدیریـت و اطلاع رسـانی پزشـکی، مرکـز تحقیقـات مدیریـت ارائـه خدمـات سلامت، پژوهشـکده آینـده پژوهـی، دانشـگاه علـوم پزشـکی کرمـان
مقدمه: شکل‌گیری هر‌گونه مشارکت بین‌بخشی نیازمند یک ساختار منسجم و باثبات است تا در پرتو آن مشارکت شکل گرفته و استمرار یابد. شواهد علمی اندکی در زمینه ویژگی‌های یک ساختار همکاری بین‌بخشی موثر، به خصوص در زمینه سلامت وجود دارد که نمایان‌گر ضرورت انجام پژوهش حاضر است.
روشکار: مطالعه حاضر، یک پژوهش کیفی از نوع نظریه زمینه‌ای است. در این مقاله یافته‌های مرتبط با ساختار همکاری بین‌بخشی برای کنترل چاقی کودکان ۲ تا ۶ ساله( مطالعه موردی کرمان) ارائه شد. روش جمع آوری دادهها در این پژوهش، مصاحبه عمیق رودررو بود. کد‌گذاری داده‌ها با استفاده از نرم افزار  10 MAXQDA انجام گرفت.
یافتهها: تحلیل داده‌های حاصل از مصاحبه‌ها منجر به شناسایی چهار ویژگی کلیدی ساختار مشارکت بین‌بخشی موثر شد که عبارتند از: ویژگی‌های اعضای مشارکت کننده، ویژگی‌های هسته مشارکت، نقش ها و وظایف اعضای مشارکت‌کننده و فرایندهای کاری در ساختار مشارکت.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت روز‌افزون شکل‌گیری مشارکت بین‌بخشی برای ارتقای سطح سلامت جامعه، لازم است که ساختاری مناسب و سیستماتیک برای این مشارکت‌ها دیده ‌شود. در این پژوهش، با استفاده از دو ویژگی اعضا و هسته مشارکت، به همراه تبیین نقش اعضا و فرایندهای کاری ساختار مذکور، سعی شد بستر مناسبی برای طرح‌ریزی چنین مشارکت‌هایی برای ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از مشکلاتی چون چاقی کودکان فراهم شود.
دریافت: 1394/5/30 | پذیرش: 1397/12/13 | انتشار: 1397/12/13