مقدمه: هدف این مقاله بیان نقش شرکتهای مادر دانشی به منظور توسعه در راستای چشم انداز 20 ساله کشور و حرکت به سوی جامعه دانشی از طریق اجرای طرحهای نوآورانه با نظام باز، ارتقای منافع عمومی درحوزههای رقابتی جدید و ارایه الگو و تعریف مشخص از این گونه شرکتها برای حرکت به سوی جامعه دانشی و همچنین مشکلات مربوط به طرحهای نوآورانه با نظام بسته در این قالب میباشد تا اهمیت شکلگیری انواع جدید شبکههای نوآورانه با نظام باز که تمرکز جغرافیایی سرمایهگذاریها و فعالیتهای اقتصادی را مد نظر قرار میدهد، بیان گردد. در این مقاله سعی شده است با معرفی ابعاد شرکتهای مادر دانشی بر اهمیت اجرای طرحهای نوآورانه جهت حضور با اقتدار در صحنههای رقابتی جهانی از طریق ایجاد ارتباط منسجم و یکپارچه بخشهای علمی، صنعتی و تجاری در قالب شبکههای علمی، تجاری تأکید گردد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع مروری است که در آن ابتدا به شکلگیری شرکتهای دانشی، ویژگیهای آن، ارتباط با دانشگاه مادر، نظام نوآوری باز، بررسی نقش شرکت مادر دانشی پرداخته میشود و در پایان مدل شرکت مادر دانشی و حوزههای سرمایهگذاری آن در بخش علوم سلامت ارایه میگردد.
یافتهها: تأسیس شرکتهای مادر دانشی نمونه خوبی از یک مؤسسه تسهیلکننده حوزههای برپایه دانش خواهد بود و نقشی حیاتی در انتقال فنآوری و نیز ایجاد طرحهای نوآورانه مبتنی بر نظام باز که نیازمند طراحی شبکههای نهادی است،
خواهد داشت.
نتیجهگیری: در طرحهای نوآور، دانشگاهها باید نقش طبیعی خود را به عنوان عنصر کلیدی در ایجاد شرکتهای دانش چند قطبی بازی کنند. همچنین شرکتهای مادر دانشی باید به عنوان سازماندهنده یا تسهیلکننده شبکههای نهادی که جهت انتقال مهارتها و ایدههای جدید طراحی شدهاند، مورد توجه قرار گیرند. آنها باید از طریق طرحهای نوآورانه بین حوزههای مرتبط موجبات ارتقای آنان را فراهم نمایند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |