دوره 14، شماره 3 - ( پاييز 1390 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 143-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakol M (PhD), Naseri Rad M (MSc). Relationship between Social Participation and Cancer among Patients in Cancer Institute of Tehran . Hakim 2011; 14 (3) :137-143
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-882-fa.html
محمد توکل ، محسن ناصری‌راد . نقش عامل مشارکت اجتماعی در ابتلاء به سرطان در مراجعه‌کنندگان به انستیتو کانسر تهران. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1390; 14 (3) :137-143

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-882-fa.html


1- ، mtavakol@ut.ac.ir
چکیده:   (8513 مشاهده)

  مقدمه: عوامل اجتماعی بر وقوع بیماری تأثیر قابل توجهی دارند. به منظور حل مسایل سلامت در جامعه کنونی، پزشکی بایستی مجهز به یک دیدگاه اجتماعی– بیولوژیک به سلامت و بیماری باشد. هدف این پژوهش، مطالعه نقش مشارکت اجتماعی در ابتلاء به سرطان‌های معده، پستان و لنفوم است.

  روش کـار: پژوهش حاضر، مطالعه‌ای توصیفی- تحلیلی و گذشته‌نگر است. حجم نمونه 85 نفر بود که با روش نمونه‌گیری احتمالی طبقه‌بندی شده متناسب از میان جامعه آماری بیماران بالاتر از 14 سال مبتلا به سرطان‌های معده، پستان و لنفوم انتخاب شدند. حجم گروه شاهد نیز برابر با بیماران (85 نفر) بود. بیماری سرطان و انواع مورد نظر آن با استناد به نتایج آزمایشات پزشکی موجود در پرونده بیماران تأیید شد و داده‌های حاصل از اجرای پرسشنامه با روش تحلیل تشخیصی، تحلیل همبستگی کانونی و تحلیل رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین مجموعه مؤلفه‌های مشارکت اجتماعی با سرطان معده، پستان و لنفوم همبستگی متوسطی وجود دارد و این مؤلفه‌ها بر ابتلا به این سرطان‌ها تأثیر معناداری دارند؛ به طوری که مؤلفه " تمایل به کسب منافع جمعی مشارکت "، تأثیر مثبت و معناداری بر عدم ابتلاء به سرطان معده (602/1 OR= ، 05/0 > p ) و مؤلفه " تمایل به ورود به مشارکت " نیز تأثیر مثبت و معناداری بر عدم ابتلاء به سرطان پستان داشت (597/1 OR= ، 01/0 > p ).

  نتیجه‌گیری: بنابر یافته‌های این پژوهش، مشارکت اجتماعی ابزاری جهت پیشگیری از سرطان‌های معده، پستان و لنفوم می‌باشد. یافته‌ها، ضرورت توجه به مشارکت اجتماعی و مؤلفه‌های آن را در سیاست‌گذاری‌های کلان اجتماعی پیشنهاد می‌کند.

 

متن کامل [PDF 291 kb]   (2136 دریافت)    

دریافت: 1390/9/29 | انتشار: 1390/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb