مقدمه: امروزه جامعه جهانی شاهد علاقه روزافزون به استفاده از سنجش عملکرد و انتشار نتایج آن به منظور بهبود کیفیت مراقبت میباشد. سیستم ارزشیابی بیمارستانها از سال 1377 تمام بیمارستانهای کشورمان را مورد ارزشیابی قرار داده است ولی تاکنون تأثیر آن بر انتخاب بیمارستان سنجیده نشده است.
روش کـار: در این مطالعه مقطعی، آگاهی و نگرش 104 مراجعهکننده سرپایی به هشت بیمارستان منتخب تهران و نیز 103 پزشک عمومی شاغل در این شهر در مورد سیستم ارزشیابی بیمارستانها به وسیله پرسشنامه بررسی شد.
یافتهها: تنها 8/5% مراجعهکنندگان سرپایی (3/10 -3/1% با حدود اطمینان 95%) و 7/11% پزشکان عمومی (9/17 -5/5% با حدود اطمینان 95%) از نتایج ارزشیابی بیمارستانها آگاه بودند. بین آگاهی مراجعهکنندگان سرپایی و سطح تحصیلات آنان رابطه مثبت معنادار وجود داشت (016/0= p ). هیچ یک از مراجعهکنندگان سرپایی در انتخاب بیمارستان به نتیجه ارزشیابی بیمارستان توجه نکرده بودند و تنها یکی از پزشکان عمومی (2 -0% با حدود اطمینان 95%) در ارجاع بیمارانش به درجه ارزشیابی بیمارستان توجه مینمود. مراجعهکنندگان سرپایی برای انتخاب بیمارستان بیشتر به شهرت عمومی بیمارستان و شهرت پزشکان متخصص شاغل در بیمارستان توجه داشتند. پزشکان عمومی معتقد بودند نتایج ارزشیابی، سطح کیفیت مراقبتهای بیمارستان را منعکس نمیکند.
نتیجهگیری: سیستم ارزشیابی تقریباً هیچ تأثیری بر انتخاب بیمارستان به وسیله بیماران و پزشکان عمومی نداشت. در تأسیس سیستمهای سنجش عملکرد، انتشار نتایج باید با ارزیابی تأثیر آن بر آگاهی و انتخاب صورت پذیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |