دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )                   جلد ۱۴ شماره ۱ صفحات ۱۵-۱۰ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahtabani A, Bayat M, Hosseini SE, Aminafshar M, Tavakoli H. Assessment of Ochratoxin A and Aflatoxin B1, B2, G1, G2 Rates in Breakfast Grains of Supermarkets in Tehran Using HPLC Method in 2010 . Hakim 2011; 14 (1) :10-15
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-775-fa.html
آیدین ماهتابی ، منصور بیات ، سید ابراهیم حسینی ، مهدی امین‌افشار ، حمیدرضا توکلی . ارزیابی میزان اکراتوکسین A و آفلاتوکسین‌های (B۱, B۲, G۱, G۲) غلات عرضه شده در فروشگاه‌های شهر تهران به روش کروماتوگرافی با کارایی بالا در سال ۱۳۸۹. تحقیقات نظام سلامت حکیم. ۱۳۹۰; ۱۴ (۱) :۱۰-۱۵

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-۱-۷۷۵-fa.html


۱- ، dr_mansour_bayat@yahoo.com
چکیده:   (۲۰۰۵۳ مشاهده)

  مقدمه: قارچ‌‌ها قادر به ایجاد آلودگی در اندام‌های زنده و مرده گیاهان و جانوران می‌باشند. به همین علت امکان آلوده شدن محصولات کشاورزی در مزرعه وجود دارد . آفلاتوکسین‌ها، مایکوتوکسین‌هایی هستند که عمدتاً به وسیله چندین گونه از قارچ‌های آسپرژیلوس شامل فلاووس، پارازیتیکوس، نومیوس، اریزئوس، اریزه‌آ و پنی‌سیلیوم پابرکولوم و اکراتوکسین توسط آسپرژیلوس اکراسئوس تولید می‌شوند. در تحقیق حاضر میزان نفوذ سموم آفلاتوکسین و اکراتوکسین به غلات صبحانه موجود در فروشگاه‌های شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.

  روش کار: تعداد 18 نمونه به طور تصادفی انتخاب شدند و پس از یکنواخت کردن، در 3 مرحله استخراج، تخلیص و تعیین مقدار سموم مورد بررسی قرار گرفتند. سپس تشخیص با دتکتور فلورسانس 333 = meλ و 460 = xeλ و 1000 Gain = و 16 Attn = و تعیین مقدار از طریق مقایسه سطح زیر منحنی تک تک نمونه‌ها و استاندارد‌ها با احتساب ضریب رقت انجام شد.

  یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که در هیچ یک از نمونه‌های مورد آزمایش اکراتوکسین A یافت نشد و مقدار آن در همه نمونه‌ها 0/0 بود. آفلاتوکسین B1 و B2 در برخی از نمونه‌ها یافت شد. اما در همه آنها زیر حد استاندارد ایران، اروپا و امریکا بود. مقدار آفلاتوکسین‌های G1 و G2 در کلیه نمونه‌ها 0/0 بود.

  نتیجه‌گیری: با توجه به حضور قارچ‌های مولد آفلاتوکسین و عوامل کنترل‌کننده این قارچ‌ها در محل تولید، همبستگی مثبتی بین کاهش جمعیت قارچ‌های مولد آفلاتوکسین و عوامل کنترل کننده با کاهش میزان آفلاتوکسین دیده شد. از پتانسیل عوامل کنترل کننده می‌توان برای جلوگیری از آلودگی غلات به آفلاتوکسین به خوبی استفاده نمود.

 

متن کامل [PDF 559 kb]   (۵۹۱۴ دریافت)    

دریافت: 1390/3/28 | انتشار: 1390/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb