دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1389 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 57-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Appropriate Approach for Adoption of Clinical Practice Guidelines in the National Health System, According to the Experienced Project in Iran National Health System . Hakim 2010; 13 (1) :49-57
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-613-fa.html
دکتر بهنود بیکدلی ، دکتر سعید کرمانی ، دکتر هادی بیهقی ، دکتر فرشاد کسرایی ، دکتر سمیرا رجایی ، دکتر احسان چیت‌ساز ، و همکاران. و همکاران.. رویکرد مناسب جهت اقتباس راهنماهای طبابت بالینی در نظام سلامت ملی مبتنی بر نتایج به دست آمده از یک تجربه در نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1389; 13 (1) :49-57

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-613-fa.html


1- ، alidabbagh@yahoo.com
چکیده:   (15225 مشاهده)

مقدمه: راهنماهای طبابت بالینی، متونی هستند که به روشی نظام‌مند و برای کمک در تصمیم‌گیری در شرایط بالینی خاص تهیه می‌شوند. هدف از تهیه راهنماهای طبابت بالینی، ارایه توصیه‌های صریح و آشکار با هدفی معین برای تأثیرگذاری بر مخاطبان، به خصوص پزشکان است.

روش کـار: در این مطالعه الگوی مورد استفاده به صورت "رویکرد مناسب جهت اقتباس راهنماهای طبابت بالینی در نظام ملی سلامت" بر اساس تجربه به دست آمده از یک پروژه اجرا شده در نظام سلامت کشور در سال‌های 1384 الی 1386 زیر نظر وزارت بهداشت شرح داده شده است. این پروژه منجر به تهیه 20 راهنما برای پزشکان خانواده شد. فرآیند اقتباس شامل سه مرحله است. مرحله اول: آمادگی، که شامل اقدامات لازم قبل از شروع اقتباس است و خود شامل 5 زیرمرحله است. مرحله دوم: تدوین و تنظیم سؤالات، بررسی منابع مربوط و دریافت راهنماها که خود شامل 12 زیرمرحله است. مرحله سوم: نهایی‌سازی که شامل 3 زیرمرحله است و منجر به گرفتن بازخورد، مشاوره، بازبینی، به‌روزرسانی و تهیه نسخه نهایی راهنما می‌گردد.

نتیجه‌گیری: کاربرد راهنماهای طبابت بالینی، به خصوص با استفاده از روش اقتباس در مورد راهنماها، می‌تواند نقش مهمی در ارتقاء کیفیت خدمات در نظام سلامت داشته باشد. البته این امر نیازمند برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های گسترده‌ در همه قسمت‌های نظام سلامت است، که خوشبختانه در طی سال‌های اخیر، اقدامات و مطالعات مفیدی در کشور ما انجام شده است.

 

متن کامل [PDF 301 kb]   (4091 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1389/4/23 | انتشار: 1389/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb