دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1389 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Academic Achievement and its Indicators Among Students Awarded Scholarship in Medical Fields . Hakim 2010; 13 (1) :1-10
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-607-fa.html
علی‌اکبر حق‌دوست ، بهنام صادقی‌راد ، اعظم شمس‌الدینی ، یاسمن نفیسی ، محمودرضا دهقانی ، سید امین آیت‌اللهی‌موسوی . میزان و مصادیق موفقیت تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی اعزام شده به خارج. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1389; 13 (1) :1-10

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-607-fa.html


1- ، sadeghi@kmu.ac.ir
چکیده:   (10677 مشاهده)

مقدمه: هدف این پژوهش ارزیابی میزان و مصادیق موفقیت تحصیلی و عوامل مؤثر بر آن در دانشجویان بورسیه ایرانی اعزام به خارج از کشور در رشته‌های علوم پزشکی بود.

روش کـار: در این مطالعه مقطعی با بهره‌گیری از پرسشنامه خودایفاء نظرات دانش‌آموختگان اعزامی طی سال‌های 1376 تا 1382 و اساتید راهنمای ایشان در خارج از کشور مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین اطلاعات پایه این دانشجویان از دفتر اداره بورس وزارت اخذ شد.

یافته‌ها: دانشجویان در کل خود را تقریباً موفق دانسته ولی معتقد بودند که تجربه فعلی می‌توانست میزان موفقیت ایشان در تحصیل را افزایش دهد. حدود 10% دانشجویان از دیدگاه اساتید راهنما در مقایسه با سایرین در سطح پایین‌تر از متوسط بودند. مهم‌ترین مصادیق بیان شده برای موفقیت آشنایی با تکنیک‌ها، مباحث و دستاوردهای علمی روز در رشته تحصیلی و آشنایی با موضوعات علمی مرتبط با رشته تخصصی و شرکت در دوره‌های آموزشی بیان شدند. همچنین پشتکار و همت فردی و شرایط و امکانات دپارتمان و دانشگاه محل تحصیل اصلی‌ترین عوامل مؤثر در موفقیت تحصیلی عنوان شدند. اساتید راهنما، دانشجویان ایرانی خود را در حیطه‌های رعایت اصول اخلاقی، درک و انتقال فکری و قابل اعتماد بودن، موفق ولی در مهارت‌های نوشتاری و ارتباط کلامی به زبان انگلیسی و توانایی رهبری ضعیف‌تر می‌دانستند.

نتیجه‌گیری: اگرچه در مجموع دانشجویان و اساتید راهنما نظر مثبتی در مورد موفقیت تحصیلی داشتند ولی به نظر می‌رسد توجه خاص به بعضی حیطه‌ها همچون مهارت‌های زبان انگلیسی و مدیریت تحقیق می‌تواند این موفقیت را افزایش دهد. همچنین ضرورت طراحی شاخص‌های عینی‌تری برای سنجش موفقیت تحصیلی دانشجویان بارز بود.

 

متن کامل [PDF 562 kb]   (1904 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1389/4/22 | انتشار: 1389/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb