دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1388 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Analysis of Factors Affecting Length of stay in Public Hospitals in Lorestan Province, Iran . Hakim 2010; 12 (4) :27-32
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-569-fa.html
دکتر محمد عرب ، اصغر زارعی ، دکتر عباس رحیمی ، فاطمه رضائیان ، دکتر فیض‌الله اکبری . تحلیل عوامل مؤثر بر مدت زمان اقامت بیماران در بیمارستان‌های دولتی استان لرستان. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1388; 12 (4) :27-32

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-569-fa.html


1- ، arabmoha@tums.ac.ir
چکیده:   (29249 مشاهده)

مقدمه: مدت اقامت در بیمارستان شاخص مهمی است که امروزه به طور وسیع برای تحلیل میزان استفاده از خدمات و کارآیی و عملکرد فعالیت‌های بیمارستانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف این پژوهش بررسی عوامل مؤثر بر مدت اقامت بیماران در بیمارستان‌های دولتی استان لرستان می‌باشد.

روش‌کـار: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و مقطعی است. نمونه‌های پژوهش (پرونده 662 بیمار بستری) به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شد. داده‌های مورد نیاز از پرونده‌ بیماران بستری شده در سال 1385 استخراج شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آماری T-test و One-way ANOVA و جهت بررسی تأثیر هم‌زمان متغیرهای مستقل بر میانگین مدت بستری از آنالیز رگرسیون استفاده شد.

یافته‌ها: میانگین مدت اقامت در بیمارستان‌های دولتی استان لرستان در سال 1385،03/3 ±34/4 روز بود. فاکتورهای سن، جنسیت، وضعیت تأهل، محل سکونت، شغل، نوع ارجاع، نوع بیمه، علل بستری، و وضعیت هنگام ترخیص بر میانگین مدت بستری مؤثر بود. با افزایش سن میانگین مدت بستری بیشتر می‌شود. همچنین میانگین مدت اقامت در مردان بیشتر از زنان است و در افراد با وضعیت بهبودی و بهبودی نسبی هنگام ترخیص، میانگین مدت اقامت کوتاه‌تر است.

نتیجه‌گیری: با استفاده از اطلاعات حاصل از تحلیل شاخص مدت اقامت بیمار در بیمارستان‌ها می‌توان به هدف تخصیص بهتر منابع و تخت‌های بیمارستانی و بهره‌وری بهینه از تخت‌های موجود دست یافت. با توجه به یافته‌های این مطالعه، اقداماتی جهت کاهش حضور بیماران مسن در بیمارستان از طریق توسعه مراقبت در منزل و خانه‌های پرستاری پیشنهاد می‌شود. برقراری نظام ارجاع و استقرار پزشک خانواده در شهرها نیز به تشخیص سریع‌تر بیماری‌ها، کوتاه‌تر شدن دوره درمان و کاهش اقامت‌های غیرضروری در بیمارستان کمک خواهد کرد.

 

متن کامل [PDF 259 kb]   (6882 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1388/12/19 | انتشار: 1388/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb