مقدمه: تاکنون به مقوله ادغام عمدتاً از منظر کیفیت ارایه خدمات و آموزش به آن نگاه شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر ساختار مذکور بر بهرهبرداری از پژوهشهای داخل کشور بوده است. انتظار میرود که این مطالعه بتواند برای سیاستگذاران کلان که به طراحی نظام ملی پژوهش و نوآوری میپردازند مفید باشد.
روش کـار: مطالعه به صورت Grounded theory و از طریق مصاحبه با طیفهای متفاوتی از سیاستگذاران تا ارایه دهندگان خدمات در گروههای پزشکی و غیرپزشکی انجام پذیرفته است.
یافتهها: ادغام به صورت کامل رخ نداده است، یعنی علاوه بر تغییر ساختار در سطح بالای وزارت بهداشت و دانشگاهها (که به سطح گروه های آموزشی- پژوهشی نیز نرسیده است)، بایستی فرآیندهای لازم برای به نتیجه رسیدن تعریف میشدهاند که انجام نپذیرفته است. نقص در بهرهبرداری از پژوهش موضوعی نیست که منحصر به پژوهش نظام سلامت باشد و در دیگر ارکان نظام علم و نوآوری کشور نیز دیده میشود.
نتیجهگیری: از دید نظام پژوهش سلامت، پیش از هرگونه تصمیمگیری در خصوص تغییر ساختارهای موجود، بایستی نظام کلان نوآوری کشور تعریف گردد. چرا که مشکلات اصلی پژوهش کشور خاص ادغام و علوم پزشکی نیست و وجهههای عامتر و موثرتری وجود دارد و تغییر در ادغام و علوم پزشکی بایستی نسبت به آنها، ثانویه تلقی شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |