دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1387 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 46-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of acupressure on labor pain intensity. Hakim 2008; 11 (2) :39-46
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-442-fa.html
پروانه حیدری ، فاطمه مژده ، سیدرضا مظلوم ، کتایون تنباکویی ، دکتر کبری‌جودکی . تأثیر طب فشاری بر شدت درد زایمان. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1387; 11 (2) :39-46

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-442-fa.html


1- ، Heidari@Kiau.ac.ir
چکیده:   (27068 مشاهده)

مقدمه:  زایمان تجربه‌ای دردناک برای اکثر زنان می‌باشد، از آنجایی که طب فشاری به عنوان یکی از روش‌های غیرتهاجمی کنترل درد مطرح است، پژوهشی با هدف تعیین تأثیر طب فشاری بر شدت درد زایمان در خانم‌های باردار بستری در بلوک زایمان بیمارستان کمالی کرج سال 1385 انجام گرفت.

روش کـار: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 128 خانمی که جهت انجام زایمان با دیلاتاسیون سرویکس cm 3بستری شده بودند به روش تخصیص تصادفی در دو گروه تجربی، 30 دقیقه اعمال فشار بر نقطه 6 - sp و گروه شاهد، 30 دقیقه تماس در نقطه sp6 قرار گرفتند. میزان شدت درد توسط مقیاس سنجش دیداری درد قبل از مداخله، بلافاصله بعد از مداخله، 30 دقیقه و هر یک ساعت تا انتهای مرحله اول زایمان، همچنین تفاوت میزان شدت درد بلافاصله بعد و قبل از مداخله، 30 دقیقه بعد و قبل از مداخله، هر یک ساعت بعد از مداخله تا انتهای مرحله اول زایمان و قبل از مداخله بررسی گردید، به علاوه میزان شدت درد بلافاصله بعد از مداخله، 30 دقیقه و هر یک ساعت تا انتهای مرحله اول زایمان در هر گروه به تفکیک ارزیابی گردید.

یافته‌ها: میزان شدت درد قبل از مداخله در دو گروه اختلاف آماری معناداری نداشت. میزان شدت درد بلافاصله بعد از مداخله، 30 دقیقه و هر یک ساعت بعد از مداخله تا انتهای مرحله اول زایمان در دو گروه متفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین تفاوت شدت درد در مراحل بلافاصله بعد و قبل از مداخله، 30 دقیقه بعد و قبل از مداخله و هر یک ساعت تا انتهای مرحله اول زایمان و قبل از مداخله نیز در دو گروه اختلاف معناداری وجود نداشت، به علاوه در بررسی میزان شدت درد در هر گروه یافته‌ها (بیانگر افزایش میزان شدت درد در گروه شاهد (0001/0> p ) از بلافاصله بعد از مداخله تا انتهای مرحله اول زایمان بود و در گروه تجربی نیز (0001/0> p ) میزان شدت درد از مرحله بلافاصله بعد ازمداخله تا انتهای مرحله اول زایمان افزایش داشته است.

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌ه‌ای پژوهش، استفاده از طب فشاری به تنهایی قادر به کاهش درد زایمان نمی‌باشد و نیاز به همراهی با روش‌های غیرتهاجمی دیگر بی‌دردی است.

 

واژه‌های کلیدی: طب فشاری، درد، لیبر، زایمان.
متن کامل [PDF 267 kb]   (4959 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/10/29 | انتشار: 1387/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb