مقدمه: کنترل و پیشگیری عوارض ناشی از عفونت سودوموناس آئروژینوزا یکی از معضلات عمده در عفونتهای بیمارستانی در سراسر جهان است. زیرا دارودرمانی عفونتهای بیمارستانی بهویژه با تجویز آنتیبیوتیکها غالبأ با شکست روبرو میگردد. بنابراین تنها راه جلوگیری از عوارض ناشی از سودوموناس آئروژینوزا مصرف واکسن بیزیان و مؤثری است که بدن را علیه کلیه سروتیپهای مختلف بومی حفاظت نماید.
روش کار: از نمونههای بالینی جمعآوری شده از بیمارستانهای تهران، 300 گونه سودوموناس آئروژینوزا ایزوله و شناسایی گردید، با استفاده از آنتیسرمهای اختصاصی سماتیک (O) جملگی در 16 سروتیپ از 17 سروتیپ شناخته شده سودوموناس آئروژینوزا قرار گرفتند. پس از کدگذاری و تهیه کشت خالص، 16 سروتیپ انتخابی لیوفلیزه شده و در کلکسیون باکتریهای استاندارد انستیتو پاستور ایرانCSBPI)) نگهداری گردیدند. سروتیپ 190-16 CSBPI:که یکی از شایعترین سروتیپهای سودوموناس آئروژینوزا را تشکیل داده و بیشترین واکنش سرولوژیک را با آنتیسرم اختصاصی خود نشان میدهد، بهعنوان مدل جهت تهیه OMP-F وزیکول لایه خارجی دیواره سلولی سودوموناس آئروژینوزا انتخاب گردید. OMP-F وزیکول به روش دزاکسی کولات-اولترا سانتریفیوژ افتراقــی از غشای خارجـــی سروتیپ 190 -16CSBPI: استخراج شد. پس از بررسی ملکولی، فعالیت حفاظتی و بیزیانی آن در مدل حیوانات آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: تحقیق حاضر نشان میدهد که OMP-F تخلیص شده از سروتیپ 190-16CSBPI: فعالیت حفاظتی قابل توجهی را علیه 50LD×2 از 16 سروتیپ سودوموناس آئروژینوزا همولگ و هترولگ زنده بومی ایران از خود نشان میدهد به علاوه تبزا نبوده و فاقد هرگونه سمیت قابل سنجش در خرگوش، موش و خوکچه هندی میباشد.
بحث: ارزیابی نتایج حاصل از تحقیق انجام شده نشان میدهد که OMP-F وزیکول غشای خارجی دیواره سودوموناس آئروژینوزا 190-16CSBPI: را میتوان بهعنوان ایمونوژنی مفید و مؤثر با طیف وسیع حفاظتی علیه عفونتهای ناشی از آلودگی سروتیپهای مختلف سودوموناس آئروژینوزا بومی ایران بهکار گرفت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |