مقدمه: وروتوکسین ها 1 سمومی با ساختمان دو بخشی هستند ، که در پاتوژنز سویه های اشرشیا کولی انتروهموراژیک دخالت دارند. مطالعات اولیه درمان برخی تومورهای سرطانی و نیز بررسی اثرات سیتوتوکسیسیته این سموم روی رده های توموری در شرایط محیط کشت 2 و حی وانات آزمایشگاهی نشان دهنده اثر بخشی آنهاست. این سموم به دلیل دارا بودن گیرنده های اختصاصی بر روی رده های توموری مطالعه شده بصورت انتخابی عمل می نمایند.
روش کار: در این تحقیق ابتدا سم تولید شده از 5 سویه مولد وروتوکسین بدست آمده از انستیتو پاستور ایران و آزمایشگاه رفرانس بو علی با استفاده از کیت آگلوتیناسیون معکوس ت أی ید ، با استفاده از کروماتوگرافی جذبی تخلیص شد. در مرحله بعد رقت های مختلف سم بر روی سلول های ورو3 و MCF-7 تاثیر داده شد، و قابلیت زنده ماندن سلول ها 4 و شکستگی ژنوم آنها مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: بدست آمده نشان داد که سلو ل های MCF-7 حساسیت فوق العاده ای به وروتوکسین 1 دارند و مقدار 50 نانوگرم در هر میلی لیتر اثری معادل د و ز سیتوتوکسیک 50 درصد CD 50% ایجاد می کند . بررسی های شکستگی ژنوم سلولی الگوی مشخصی از بروز پدیده آپوپتوزیز را نشان می دهد.
بحث: نتایج این تحقیق با بررسی های قبلی در مورد سیتوتوکسیسیته وروتوکسین 1 برای بسیاری از سلول های سرطانی انسانی از جمله رده های توموری پستان همخوانی دارد و نشان می دهد که وروتوکسین 1 می تواند به عنوان یکی از مواد بالقوه سیتوتوکسیک انتخابی علیه طیف وسیعی از تومورهای انسانی مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |