دوره 25، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 25 شماره 4 صفحات 359-346 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourmousavi S M, Moslehi H, Fayaz R, Zaghian I. Identifying the system of issues, topics and proposed strategies that require providing services in the primary health care system in the field of psycho-social health (A qualitative study). Hakim 2023; 25 (4) :346-359
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-2287-fa.html
پورموسوی سیده مریم، مصلحی حامد، فیاض ریحانه، زاغیان ایمان. شناسایی مسائل، موضوعات و راهبردهای پیشنهادی نیازمند ارائه خدمت در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی در حوزه سلامت روانی-اجتماعی (یک مطالعه کیفی). تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1401; 25 (4) :346-359

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-2287-fa.html


1- دکترای مشاوره، دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
2- استادیار، گروه روان‌شناسی تربیتی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- دکترای روان‌شناسی سلامت، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، Tasnim68@gmail.com
4- انشجوی دکترای روان‌شناسی شناختی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
چکیده:   (23 مشاهده)

مقدمه: سرفصل ها و برنامه های حوزه سلامت روان از سه دهه گذشته تاکنون و به تدریج در نظام مراقبت های اولیه نگاشته و ادغام شده است. بر همین اساس نیازمند به روز رسانی و بازنویسی است. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی "مسائل" و "موضوعات" نیازمند مداخله در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی(PHC) است که مبنای تهیه ی برنامه ها و نظام نوین ارائه خدمت سلامت روانی اجتماعی قرار گیرد.
روش کار: روش اجرای این پژوهش، کیفی و با استفاده از روش دلفی بود که نوعی جمع آوری سیستماتیک و سازماندهی اطلاعات است که گروهی از متخصصان منتخب فراهم می آورند. اعم از روانشناسان، متخصص روانپزشکی، پزشکی اجتماعی و پزشک عمومی در طی جلسات، به استخراج نظام مسائل و موضوعات پرداختند.
یافتهها: یافته ها حاکی از وجود 60 مساله مهم در قالب 11 موضوع و 38 راهبرد است. 11 موضوع و مساله شامل: پیشگیری از خودکشی، پیشگیری و کنترل شیوع اختلالاتروانی، سبک زندگی اسلامی در برابر چالش سبک زندگی غربی، بهبود  عقل و تفکر، هویت یابی سالم روانشناختی-اجتماعی، افزایش انگیزه و امید، خانواده سالم و منسجم، سالم و متعالی، مهارت تنظیم هیجانی، تسهیل مراحل رشد و تحول، سبک های مقابله با فشارهای روانی، مواجهه با بلایا و حوادث طبیعی و غیر طبیعی.
نتیجه گیری: این یافته ها با بسیاری از پژوهشهای متعدد بین المللی و راهنماهای سازمان جهانی بهداشت هماهنگ بوده و در چند سرفصل، مسائل بومی و جدیدی در آن لحاظ شده که قابل توصیه به نهادهای بین المللی است.

متن کامل [PDF 637 kb]   (16 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/11/15 | پذیرش: 1401/12/10 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb