مقدمه: از جمله ابعاد مهم سلامت انسان، سلامت روانشناختی میباشد که نقش بسزایی در بهزیستی و حضور موثر افراد در جامعه دارد. بنابراین برنامهریزی در راستای تامین سلامت روانی افراد جامعه و پیشگیری، کنترل و درمان اختلالات روانی، از اهمیت بالایی برخوردار است.
روش کار: جامعه آماری پژوهش، شامل تمامی مراجعه کنندگان به مراکز خدمات جامع سلامت سراسر کشور از یکم تا پانزدهم مردادماه 1402 بود که 4104 نفر از آنها به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده جهت جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساختهای بود که از دو بخش سوالات کیفی و کمی تشکیل شدهاست. به منظور تجزیه و تحلیل بخش کمی دادهها ، جداول آمار توصیفی ارائه شد و برای تجزیه و تحلیل بخش کیفی، از روش تحلیل مضمون کمی استفاده گردید.
یافته ها: نتایج پژوهش حاکیاز آن بود که بیشترین خدمات دریافت شده از مراکز خدمات جامع سلامت، مربوط به فراگیری مهارتهای زندگی و مسائل مربوط به کودک و فرزندپروری بود که در این میان، 89/25 درصد از پاسخ دهندگان اقدامات دریافت شده را اثربخش ارزیابی کردهاند و در پایان، پیمایش مسائل روانشناختی مورد نیاز مراجعین مشخص ساخت که دریافت خدمات مشاورهای در زمینه مسائل خانوادگی و زوجی و فرزند پروری از جمله مهمترین زمینههای مورد نیاز جهت دریافت خدمات از مراکز خدمات جامع سلامت است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پیمایش در جهت برنامهریزی و سیاستگذاریهای کلان مدیریتی در جهت اصلاح و بازنویسی ساختار و محتوای مورد استفاده در مراکز خدمات جامع سلامت سراسر کشور قابل استفاده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |