دوره 25، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 54-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daastari F, AkbariSari A, AkbariPour K, Tajvar M. Assessment of Consolidated Health Economic Evaluation Interventions Reporting Standards in Iran. Hakim 2022; 25 (1) :41-54
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-2217-fa.html
داستاری فخرالدین، اکبری ساری علی، اکبری پور کبرا، تاجور مریم. ارزیابی استانداردهای تلفیقی گزارش دهی در هزینه مطلوبیت مداخلات سلامت در ایران. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1401; 25 (1) :41-54

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-2217-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
2- استاد، گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران.
3- دانشیار، گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران. ، mtajvar@tums.ac.ir
چکیده:   (772 مشاهده)

مقدمه: نگارش هر مطالعه ای احتیاج به رعایت استانداردهای خاص حوزه تخصصی خود دارد. "استانداردهای تلفیقی گزارش دهی هزینه مطلوبیت سلامت" یا CHEERS ، ابزاریست اختصاصی جهت گزارش میزان و نحوه رعایت استانداردهای هزینه مطلوبیت در حوزه سلامت، که ما بر آن شدیم تا با استفاده از این ابزار، کیفیت مطالعات ثانویه ای که دارای حداقل یک مطالعه اولیه توسط محققانی با وابستگی سازمانی ایران بودند و از ابزار  CHEERS استفاده نموده بودند، را مورد ارزیابی قرار دهیم.
روش کار: بدین منظور، با کلید واژه های مرتبط با ایران و CHEERS و ترکیب آنها در دیتا بیس های PUBMED و SCOPUS اقدام به جستجوی مطالعات ثانویه ای نمودیم که در آنها هزینه مطلوبیت در ایران را با ابزار مربوطه مورد ارزیابی قرار داده بودند.
یافتهها: در مجموع 13 مطالعه ثانویه شامل 40 مطالعه اولیه، معیار ورود به مطالعه را پیدا کردند. بر اساس مولفه های ابزار CHEERS، عالی ترین مولفه های گزارش شده شامل پیامدها و هزینه های افزایشی، زمینه و هدف، چکیده و عنوان بودند. با این وجود، در گزارش مولفه های تامین کننده منابع مالی، اندازه گیری اثربخشی و مشخصات ناهمگونی ضعف هایی دیده می شود. در مجموع میانگین نمرات CHEERS  در این مطالعه 84/33 از 100 با انحراف معیار 15/15 محاسبه شد.
نتیجه گیری: در مجموع حدود 80 درصد از مطالعات ایرانی استانداردها را در سطح عالی و خیلی خوب رعایت نموده بودند، اما هنوز در گزارش برخی از مؤلفه ها ضعف هایی دیده می شود, که نیازمند ارتقا می باشند.
 

متن کامل [PDF 824 kb]   (254 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/6/18 | پذیرش: 1401/3/10 | انتشار: 1401/3/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb