مقدمه: کمکهای نقدی افراد و سازمانهای خیریه یکی از منابع مالی برنامههای بخش سلامت است. این مطالعه به دنبال استخراج و درک عمیق نظرات و دیدگاههای آنان در استان کهگیلویه و بویراحمد ایران در این خصوص بود.
روش کار: در این مطالعه تحلیل محتوای کیفی در سال 1397، دادهها طی 22 مصاحبه عمیق با خیّرین (9 نفر زن و 13 نفر مرد) ساکن استان کهگیلویه و بویراحمد جمعآوری شد. مصاحبهشوندگان با بررسی بانک اطلاعاتی مجمع خیّرین سلامت استان و معرفی از طرف دیگر سازمانهای خیریه شناسایی و انتخاب شدند. دادههای جمعآوری شده با روش تحلیل چارچوب و به صورت دستی تحلیل شد.
یافتهها: محدوده سنی مشارکتکنندگان 74-32 سال بود. در تحلیل دادهها پنج تم اصلی و 11 تم فرعی به دست آمد. اکثر شرکتکنندگان علت تمایل خود برای اهدای کمک نقدی را انگیزههای درونی بیان کردند. داشتن احساس خوب و رضایت بعد از اهدای کمک مهمترین منفعت مورد نظر و نداشتن شناخت و اعتماد به سازمانهای خیریه، مهمترین مانع برای اهدای کمک مطرح شد. انجام تبلیغات مناسب، جلب اعتماد جامعه به خیریهها، مهمترین مداخلات پیشنهادی بود. اعضای خانواده به ویژه همسران، مهمترین گروه تاثیرگذار برای اقدام به کمک خیر بیان شدند.
نتیجهگیری: تمرکز بر احساس رضایت درونی و داشتن حس خوب پس از اهدای کمک نقدی، حمایتطلبی از طریق همسر خیّرین و نیز رفع موانع بیان شده میتواندمنجر به ترغیب افراد برای اهدای کمک های نقدی به برنامه های نظام سلامت شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |