دوره 24، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 358-347 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daroudi R, Imanpour M, Nourizadeh Tehrani P. effectiveness of Mulnopiravir, Paxlovid and Floxamine in the treatment of patients with Covid-19: A review study. Hakim 2022; 24 (4) :347-358
درودی رجبعلی، ایمان‌پور مهیار، نوری زاده طهرانی پدرام. اثربخشی داروی مولنوپیراویر، پکسلووید و فلووکسامین در درمان بیماران مبتلا به کووید-19، یک مطالعه مروری. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1400; 24 (4) :347-358

1- مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت، تهران، ایران.
2- کارشناسی ارشد اقتصاد بهداشت، گروه مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- کارشناسی ارشد اقتصاد بهداشت، گـروه مدیریـت، سیاست‌گذاری و اقتصـاد سلامت دانشـکده بهداشـت، دانشـگاه علـوم پزشـکی تهـران، تهـران، ایـران. ، pedramnzt@yahoo.com

مقدمه: از سال 2021 یکی از مهم‌ترین چالش‌های سلامت عمومی جهانی، پاندمی کروناویروس کووید- 19 بوده است. 3 مورد از داروهایی که برای درمان بیماران مبتلا به کووید- 19 در مرحله خفیف تا متوسط معرفی شده شامل پکسلووید، مولنوپیراویر و فلوکسامین است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثربخشی این داروها در درمان بیماری کووید- 19 در مرحله خفیف تا متوسط بود.
روش کار: این مطالعه از طریق مرور چتری و به منظور انجام یک مرور مطالعه‌ای نظام‌مند در پایگاه‌های PubMed و CoChrane و Google Scholar و با کلیدواژگان مناسب انجام شد. کیفیت مقالات با استفاده از چک‌لیست CASP ارزیابی شد. پیامدهای مرتبط با داروها شامل میزان بستری در بیمارستان و میزان مرگ‌ومیر به دلیل کووید- 19 و عوارض جانبی داروها از مطالعات استخراج شد.
یافته‌ها: براساس یافته‌ها، داروی پکسلووید خطر مرگ‌ومیر و احتمال بستری در بیمارستان را حدود 88 درصد کاهش میدهد، همچنین داروی فلووکسامین احتمال بستری شدن در بیمارستان را حدود 31درصد کاهش داده است. استفاده از داروی مولنوپیراویر خطر بستری در بیمارستان یا مرگ را حدود 30درصد کاهش میدهد. البته با گسترش سویه اومیکرون مقدار اثربخشی این دارو کاهش یافته است.
نتیجه‌گیری: داروی پکسلووید در کاهش احتمال بستری و مرگ‌ومیر بیماران مبتلا به کووید- 19در مرحله خفیف تا متوسط موثر است، اما درخصوص اثربخشی داروی مولنوپیراویر و فلوکسامین سطح شواهد پایین است و انجام پژوهش‌های بیشتر، لازم است.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1402/1/18 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار: 1400/12/10