مقدمه: هدف از مطالعه حاضر، بررسی کمی و کیفی تولیدات علمی حوزه سرطان پستان جمهوری اسلامی ایران و تعیین جایگاه منطقهای و جهانی آن طی سالهای 2000-2020 میباشد.
روش کار: مطالعه حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به روش پیمایشی توصیفی و با رویکرد علمسنجی صورت گرفته است. جامعه آماری مطالعه حاضر را 6870 مدرک علمی نمایه شده پژوهشگران ایرانی در حوزه سرطان پستان تشکیل میدهند (Subject = Breast Cancer) که طی سالهای 2000-2020 در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس نمایه شدهاند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و ترسیم گرافها، از نرمافزارهای SPSS (نسخه 19) ، NodeXL و VOSviewer (نسخه 1.6) استفاده شده است.
یافتهها: یافتهها نشان داد که تعداد مدارک علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سرطان پستان از 7 مورد در سال 2000 به 1181 مورد در سال 2020 افزایش یافته و از رشد 29 درصدی برخوردار بوده است. دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایالات متحده آمریکا به ترتیب بعنوان پرتولیدترین مرکز داخلی و مهمترین شریک علمی پژوهشگران حوزه مورد بررسی شناسایی شدهاند.
نتیجهگیری: هرچند به لحاظ کمی تولیدات علمی پژوهشگران ایرانی در حوزه مورد بررسی از رشد قابل قبول و مطلوبی برخوردار بوده است ولی به لحاظ کیفی این مدارک علمی در مجلات با کیفیت و معتبری منتشر نشدهاند. توجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای علوم پزشکی کشور از پژوهشگران و متخصصان حوزه سرطان پستان، افزایش ارتباطات و همکاریهای علمی پژوهشگران ایرانی با همتایان خارجیشان و بسیاری از عوامل دیگر در جهت افزایش سطح کمی و کیفی مدارک علمی حوزه سرطان پستان لازم و ضروری بنظر میرسد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |