مقدمه: نظارت بر عملکرد بیمارستان ها یکی از مهمترین اقدامات بیمه گر در راستای کنترل هزینهها به شمار میرود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر نظارت در کاهش میانگین مدت اقامت بیماران از طریق کنترل خدمات و بستریهای غیرمقتضی در بیمارستانهای طرف قرارداد یک شرکت بیمه تکمیلی انجام شد.
روشکار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است که به روش سنجش قبل و بعد از نظارت کارشناس بیمهای در 22 استان کشور انجام شد. کارشناسان با حضور بر بالین 15،721 بیمار بستری در 103 بیمارستان و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته به بررسی پروندههای بیمارستانی و روند درمان پرداختند. باتوجه به نتایج اولیه، مداخلات نظارتی به دو شکل «ترخیص از بیمارستان» یا «تأیید نشدن اقدامات دارویی و درمانی درجشده در پرونده» بیمار انجام شد. دادههای قبل و بعد مطالعه از طریق t-test زوجی و با استفاده از نرمافزار R-Studio نسخه 9.2 تحلیل شدند.
یافته ها: بر اساس یافتهها 3/85درصد (13،401n=) از بستریها بدون نیاز به مداخله نظارتی و 7/14درصد (2320 بیمار) واجد مداخلات نظارتی بودند. بر اساس مالکیت، بیشترین میزان بستری غیرمقتضی در بیمارستانهای خصوصی (80درصد؛ (185=n)) و بالاترین سهم از مداخلات نظارتی مربوط به ترخیص از بیمارستان بود (46درصد از صرفهجویی و ارزش ریالی مداخلات نظارتی). تأیید نشدن دارو و اقلام مصرفی بیشترین فراوانی را داشته است (1،102؛ 47.5درصد). میانگین مدت اقامت و انحراف معیار بهترتیب قبل از مداخله 74/23 و 58/48 و پس از مداخله 69/10 و 14/12 بود.
نتیجه گیری: نظارت مستمر بر بیمارستانها، بهویژه با استفاده از پروتکل ارزیابی مقتضی بودن، باعث کاهش معنادار میانگین مدت اقامت بیماران خواهد شد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |