دوره 24، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 5-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salahshouri M, Ahmadi Kahanali R, Heyrani A. Futures Studies with Scenario Planning Method in Health System. Hakim 2021; 24 (1) : 1
سلحشوری محسن، احمدی کهنعلی رضا، حیرانی علی. آینده پژوهی با روش سناریونگاری در نظام سلامت. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1400; 24 (1) :1-5

1- کارشناسی ارشد مدیریت کسب وکار، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
2- دانشیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
3- استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقای سلامت، پژوهشکده سلامت هرمزگان، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران. ، Ali.Heyrani@hums.ac.ir
تاریخ دریافت: 1400/02/20  تاریخ پذیرش: 1400/03/23

آیندهپژوهی رشتهای از مطالعات علمی است که با بررسی احتمال رویدادهای آینده در سطوح مختلف، در پی درک بهتر تغییرات پیرامون انسان، جامعه و محیط است و یکی از دلایل استفاده از آن، تلاش در راستای فهم موضوعاتی است که از آنها بیاطلاع هستیم، زیرا برای مواجهه با آینده و برنامهریزی بهتر، بایستی شناخت کافی در موضوع مربوطه داشته باشیم. نظام سلامت مملو از موضوعات غیرقطعی و پیچیدهای است که پرداختن به آنها با تکیه بر یافتههای حاصل از رویدادهای گذشته پرمخاطره است. به نظر میرسد که آیندهپژوهی میتواند با در اختیار گذاشتن پارادایمها و رویکردهای مختلف، به ابعاد گوناگون و چالشهای متنوع نظام سلامت بپردازد و ضمن کمک به درک عمیقتر پیچیدگیها، راهکارهای مفید و مؤثری برای توسعۀ دانش و مدیریت در عرصۀ سلامت ارائه کند. پیشنهاد میشود دانش آیندهپژوهی برای برنامهریزیهای مرتبط با سلامت در راستای ارتقای نگاه مدیران این نظام ترویج داده شود و بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

دریافت: 1401/3/31 | پذیرش: 1400/3/10 | انتشار: 1400/3/10