دوره 24، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 159-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moghaddasi H, Rabiei R, Hosseini A S, soltani R. A study on the features of nutrition information system of hospitals affiliated to Shahid Beheshti University of Medical Sciences. Hakim 2021; 24 (2) : 5
مقدسی حمید، ربیعی رضا، حسینی اعظم السادات، سلطانی ریحانه. بررسی ویژگیهای سیستم اطلاعات تغذیه بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1400; 24 (2) :152-159

1- استاد مدیریت اطلاعات بهداشتی و انفورماتیک پزشکی، گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- دانشیار انفورماتیک پزشکی، گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- استادیار مدیریت اطلاعات بهداشتی، گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- کارشناس ارشد رشته فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، r.sooltani971@gmail.com
مقدمه: امروزه سیستم اطلاعات بیمارستان (HIS) به بخشی ضروری از فرآیندهای تشخیصی درمانی متخصصان مراقبت بهداشتی تبدیل شده است. سیستم تصمیمیار تغذیه (NDSS) به عنوان زیر سیستم HIS نقش مهمی در پشتیبانی از تصمیمگیریها و سیاستگذاری غذایی دارد.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی بود. جامعه پژوهش مشتمل بر سیستم اطلاعات تغذیه نرمافزارهای HIS بیمارستانهای تابعه دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در سال 1399 بود. این سیستم توسط شرکت تیراژه رایانه، رایاوران توسعه و تراشه هوشمند نوین، طراحی شده است. دادهها با استفاده از یک چکلیست محققساخته شامل 21 معیار بین20 پزشک متخصص تغذیه و همچنین مراجعه حضوری به 19 بیمارستان تابعه دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گردآوری شد. روایی چکلیست از طریق اعتبار محتوا و پایایی آن از طریق آزمون مجدد بر اساس نظر متخصصان تغذیه و اساتید مشخص شد و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 19 انجام گرفت.
یافتهها: از مجموع چکلیستهای توزیع شده مشخص شد به طورکلی سیستمهای اطلاعات تغذیه مورد بررسی از 80درصد معیارهای اصلی شامل قابلیت اتصال به پرونده الکترونیک پزشکی، قابلیت ارائه هشدار هنگام بروز تداخلات دارو- غذا و ارائه منوهای غذایی بر اساس شرایط درمانی بیمار برخوردار نبودند.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت سیستم اطلاعات تغذیه، تجهیز بیمارستانها به این سیستم به عنوان یکی از اصلیترین راهکارهای موجود بهمنظور کاهش و پیشگیری مواجهه بیماران با مشکلات تغذیهای و تداخلات دارو- غذا در راستای کاهش خطاهای پزشکی و بهبود کیفیت مراقبت های درمانی ضروری به نظر میرسد.
واژگانکلیدی: سیستم اطلاعات تغذیه، سیستم تصمیمیار تغذیه، سیستم اطلاعات بیمارستان
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى