ariafar S, agoush L, kalavani K, rahimisadegh R. Selection of Electroshock Device Supplier Using TOPSIS, VIKOR, and SAW Multi-criteria De-cision-making Methods in Afzalipour Hospital, Kerman. Hakim 2020; 23 (3) :344-352
URL:
http://hakim.tums.ac.ir/article-1-2033-fa.html
آریافر شهرام، آگوش لیلا، کلوانی خلیل، رحیمی صادق روحانه. انتخاب تامینکننده دستگاه الکتروشوک با استفاده از روشهای تصمیمگیری چندمعیاره TOPSIS، VIKORوSAW در بیمارستان افضلیپور کرمان. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1399; 23 (3) :344-352
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-2033-fa.html
1- استادیار بخش مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
2- دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت ارائه خدمات سلامت، پژوهشکده آیندهپژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
3- دانشجوی دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت ارائه خدمات سلامت، پژوهشکده آیندهپژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. ، rhn.rahimi@gmail.com
چکیده: (923 مشاهده)
مقدمه: مدیران و سیاستگذاران به دنبال روش هایی هستند که آنها را در اتخاذ بهترین تصمیم و انتخاب بهترین گزینه برای خرید تجهیزات پزشکی مانند الکتروشوک کمک کند. باتوجه به اینکه در شرایط عملی، تنها در نظر گرفتن یک معیار برای ارزیابی گزینه های تصمیم نمی تواند واقع بینانه باشد، روش های تصمیم گیری چند معیاره با ارزیابی گزینه های تصمیم بر اساس معیارهای متعدد و غالبا متعارض، از جمله روش هایی هستند که هر روز بر میزان و گستره استفاده از آنها در سازمان های مختلف از جمله بیمارستان ها افزوده میشود.
روش کار: در این مطالعه برای تصمیم گیری درمورد خرید دستگاه الکتروشوک از روش های SAW,VIKOR و TOPSIS استفاده شد. با جستجو در مقالات علمی و با استفاده از روش دلفی معیارهایی به عنوان معیارهای موثر و مهم در تصمیم گیری برای خرید دستگاه الکتروشوک شناسایی و در ماتریس تصمیم گیری وارد شدند. ورودی دیگر ماتریس تصمیم گیری 4 برند دستگاه الکتروشوک بودند که باتوجه به سایت IMED و با مشورت مسئول تجهیزات پزشکی بیمارستان انتخاب شدند. ماتریس اولیه تصمیم گیری با استفاده از نظرات خبرگان تکمیل شد و به عنوان ورودی روش های TOPSIS، SAW و VIKOR در نرم افزار اکسل وارد شد.
یافتهها: نتایج بهدست آمده از هر 3 مدل تصمیمگیری VIKOR ، TOPSIS و SAW مشابهت داشته و یکدیگر را تایید کردند و نشان داد که بهترین برند برای خرید دستگاه الکتروشوک، برند B و نامناسبترین گزینه برای خرید در بیمارستان، برند A است.
نتیجهگیری: استفاده از رویکردهای تصمیم گیری چندمعیاره در دنیای رقابتی و پرهزینه امروز امری اجتنابناپذیر و موثر میباشد و استفاده از چندین روش تصمیم گیری با معیارهای مختلف و نیز تشابه نتایج به دست آمده، اعتبار نتایج را افزایش می دهد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1399/5/6 | پذیرش: 1399/7/10 | انتشار: 1399/7/10