دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 229-212 | برگشت به فهرست نسخه ها

Etemadian M, Mosadeghrad A M, Soleimani M J, Hedayati S P. Leader Characteristics in Hospital Change Management: A Case Study. Hakim 2019; 22 (3) :212-229
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1997-fa.html
اعتمادیان مسعود، مصدق راد علی محمد، سلیمانی ، محمد جواد، هدایتی سید پوریا. ویژگی‌های رهبر در مدیریت تغییر بیمارستان: یک مطالعه‌ی موردی. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1398; 22 (3) :212-229

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1997-fa.html

1- گروه اورولوژی، بیمارستان شهید هاشمی نژاد، مرکز تحقیقات مدیریت بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه اورولوژی، بیمارستان شهید هاشمی نژاد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت،دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، pouria2005@gmail.com
مقدمه: رهبری، علم و هنر نفوذ در کارکنان و ترغیب و بسیج آنها برای دستیابی به اهداف سازمانی است. هدف مطالعهی حاضر، تبیین ویژگیهای رهبر در مدیریت تغییر در بیمارستان بود.
روش کار: مطالعهی موردی حاضر به روش کیفی در بیمارستان هاشمینژاد تهران در سال 1397 با استفاده از مصاحبهی نیمهساختاریافته و تحلیل اسناد انجام شد. مصاحبهشوندگان بهصورت هدفمند از میان مدیران و کارکنان بیمارستان انتخاب شدند (45 مصاحبه). از روش تحلیل موضوعی برای تحلیل دادهها استفاده شد.
یافتهها: سبک غالب رهبری مدیران ارشد بیمارستان، سبک رهبری تحولگرا بود. اجرای تغییرات در بیمارستان، موجب افزایش 7/2برابری بیماران بستری، 3/3برابری بیماران سرپایی، 1/5برابری بیماران اورژانسی، 8/1برابری مراجعین آزمایشگاه، 2/2برابری تعداد اعمال جراحی و 9/2برابری گردش تخت بیمارستان در بازهی زمانی 1381 تا 1397 شد. موفقیت رهبر در مدیریت تغییر، به استعداد و شخصیت او بستگی دارد. استعداد شامل هوش، دانش و مهارت است و شخصیت دربرگیرندهی عقاید، ارزشها، نگرشها و رفتارهای رهبر است. هوش مدیریتی شامل هوش عقلی، هیجانی، سیاسی، معنوی، اخلاقی و فرهنگی؛ دانش شامل معلومات، سوابق کاری و تجارب مدیریتی؛ مهارت شامل مهارتهای فنی، انسانی و ادراکی؛ ارزشها شامل ازخودگذشتگی، صداقت، شجاعت، برتریجویی، انتقادپذیری، انصاف، حمایت، همکاری، تشریک مساعی، شفافیت، شکیبایی و قاطعیت و نگرش شامل اجزای شناختی، عاطفی و رفتاری و رفتار رهبر سبک رهبری تحولگرا بوده است.
نتیجهگیری: سبک رهبری تحولگرا منجر به بهبود عملکرد بیمارستان میشود که متاثر از استعداد و شخصیت رهبر است.
دریافت: 1398/12/5 | پذیرش: 1398/12/5 | انتشار: 1398/12/5