دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 67-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

rahmani S, nosratnezhad S. The Impact of Information on Women’s Willingness to Pay for Mammography Screening. Hakim 2019; 22 (1) :62-67
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1931-fa.html
رحمانی شیوا، نصرت نژاد شیرین. تاثیر اطلاعات بر تمایل به پرداخت زنان برای غربال‌گری با ماموگرافی. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1398; 22 (1) :62-67

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1931-fa.html

1- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی. دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- قطـب علمـی آموزشـی مدیریـت سـلامت ایـران ، دانشـکده مدیریـت و اطـلاع رسـانی پزشـکی ، دانشـگاه علـوم پزشـکی تبریـز. مرکـز تحقیقـات مدیریـت خدمـات بهداشـتی درمانـی تبریـز، پژوهشـکده مدیریـت سـلامت و ارتقـای ایمنـی ، sh_nosratnejad@yahoo.com
مقدمه: غربال‌گری با ماموگرافی می‌تواند همراه با معایب احتمالی باشد که برای تعیین قیمت واقعی ماموگرافی از دیدگاه زنان، لازم است ایشان علاوه‌بر مزایای ماموگرافی، از معایب احتمالی آن نیز آگاهی پیدا کنند. در مطالعه‌ی حاضر، تمایل به پرداخت زنان برای ماموگرافی در دو گروه با اطلاعات عمومی و اطلاعات تکمیلی مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار: مطالعه‌ی توصیفی-تحلیلی حاضر در شهر تبریز در سال 1396 انجام شد. جمع‌آوری داده‌ها از طریق پرسش‌نامه بر پایه‌ی روش ارزش‌گذاری مشروط و تکنیک سوال باز انجام شد؛ زنان به‌صورت تصادفی به دو گروه 225 نفری تقسیم شدند.
یافته‌ها: میانگین تمایل به پرداخت در گروه با اطلاعات عمومی به‌طور معنی‌داری بیش‌تر از گروه دوم بود. نتایج نشان داد که به ‌ترتیب در گروه اطلاعات عمومی و اطلاعات تکمیلی، میزان تمایل به پرداخت 73,000تومان (با انحراف معیار66,000) در مقابل 57,000 تومان (با انحراف معیار32,000) بود. تجزیه ‌و تحلیل داده با رگرسیون مستحکم نشان داد که سابقه‌ی خانوادگی سرطان، سابقه‌ی انجام ماموگرافی، تحصیلات، درآمد، سن و اشتغال از جمله عواملی هستند که بر تمایل به پرداخت زنان تاثیر قابل‌توجهی دارند.
نتیجه‌گیری: اگرچه اطلاعات در مورد معایب احتمالی ماموگرافی موجب کاهش قابل‌توجه در تمایل به پرداخت افراد در گروه با اطلاعات تکمیلی در مقایسه با گروه دیگر شد، نتیجه نشان داد که افراد می‌توانند میان منافع ماموگرافی و معایب احتمالی آن تعادل برقرار کنند.
دریافت: 1398/4/17 | پذیرش: 1398/4/17 | انتشار: 1398/4/17