دوره 22، شماره 3 - ( پاییز 1398 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 189-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohebati zehan T, Barzegar A, Najafikhah M. Legal Challenges of Encouraging Foreign Investment in Pharmaceutical Manufacturing. Hakim 2019; 22 (3) :181-189
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1708-fa.html
موهبتی زهان طاهر، برزگر عبدالرضا، نجفی خواه محسن. چالش‌های حقوقی جذب سرمایه‌گذاری خارجی در تولید و ساخت دارو. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1398; 22 (3) :181-189

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1708-fa.html


1- دانشجوی دکتری حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران.
2- گروه حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی ، میبد، ایران. (نویسنده مسئول: reza.barzegar52@gmail.com )
3- استادیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران.
چکیده:   (1952 مشاهده)
مقدمه: با توجه به مزیتهای ایران برای تولید و ساخت دارو و ظرفیتهای منطقه، سرمایهگذاری خارجی در این حوزه راهکاری برای تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در زمینه‌‌ی حمایت همهجانبه و هدفمند از صادرات کالا و خدمات است.
روش کار: در مطالعهی حاضر، برای اولین بار از طریق سه مرحلهی گردآوری احکام قانونی، تنقیح قوانین و مقررات برای شناخت احکام معتبر از نامعتبر و بررسی و تحلیل احکام معتبر در حوزهی سرمایهگذاری خارجی در تولید و ساخت دارو، مجوزها و مراحلی که سرمایهگذار خارجی مستلزم اخذ یا طی کردن آن است، استخراج شد تا ضمن احصاء، آثار آنها بر تسهیل سرمایهگذاری خارجی تحلیل شود.
یافتهها: برای سرمایهگذاری در تولید و ساخت دارو، علاوه بر مجوزها و ترتیبات عام سرمایهگذاری خارجی مقرر در قانون تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی، اخذ مجوزهای خاص که در قوانین و مقررات مختلف پراکنده هستند، ضروری مینماید. بنابراین پراکندگی قوانین و تعدد مجوزها و مراحل، جذب سرمایه خارجی را دشوار میکند. در چنین شرایطی، تکلیف به انتشار مجوزهای کسبوکار و محدود شدن مجوزها به موارد منتشرشده مندرج در قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی نتوانسته اثربخشی لازم را داشته باشد.
نتیجهگیری: برای حذف مراحل، مجوزها و مراجع صدور مجوز غیرضروری و همچنین، کاهش بار قوانین و مقررات پراکنده، راهکارهایی مانند الکترونیکیکردن فرآیند صدور مجوزها، تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت و اجرای دقیق مادهی 7 قانون اجرای سیاستهای اصل 44 و مواد 6 و 7 قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی میتواند موردتوجه سیاستگذاران قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 378 kb]   (383 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/4/24 | پذیرش: 1398/12/5 | انتشار: 1398/12/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb