دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 50-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alinia C, Mohammadi SF, Kazemi-Asl S, Jabbarvand M, Lashay A. Absorption and Circulation of Iranian Elites in Medical Sciences Center of Excellence . Hakim 2016; 19 (1) :39-50
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1645-fa.html
سیروس علی نیا ، سید فرزاد محمدی ، سیامک کاظمی اصل ، محمود جباروند ، علیرضا لاشیئ . سیاست جذب و گردش نخبگان داخل و خارج کشوری در قطب‌های علمی- آموزشی علوم پزشکی؛ یک مطالعه تحلیل ذینفعان. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1395; 19 (1) :39-50

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1645-fa.html


1- ، sfmohamm@razi.tums.ac.ir
چکیده:   (5576 مشاهده)

دریافت: 4/9/94   پذیرش: 16/12/94

مقدمه: این مطالعه به منظور ارایه راهکارهایی جهت جذب نخبگان ایرانی مقیم و غیرمقیم در کشور در قطب‌های علوم پزشکی و کاهش میزان فرار مغزها صورت گرفته است.

روش کـار: این مطالعه به روش تحلیل ذینفعان در سال 1393 انجام شد. پروتکل و ابزارهای تحلیل ذینفعان توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت به فارسی برگردانیده شد. با استفاده از مرور شواهد و مستندات و همچنین برگزاری جلسات هم‌اندیشی، لیستی شامل 36 نفر در 5 بخش و 13 زیر بخش از تمامی ذینفعان در امر جذب نخبگان در کشور، شناسایی، تعریف، دسته‌بندی و اولویت‌گذاری شدند. در هر یک از این گروه‌ها حداقل یک ذینفع در مصاحبه‌های کیفی نیمه باز شرکت داده شدند. به منظور تحلیل نظام‌مند و عینی خصوصیات مشخص شده از تحلیل محتوا بهره گرفته شد.

یافته‌ها: تحلیل کیفی مطالعه بر حسب درونی یا بیرونی بودن، سطح دانش، نظرات، موضع‌گیری، معایب و مزایا، همسویی گروه‌ها، میزان منابع در اختیار و ابتکارعمل گروه‌های ذینفع در مورد سیاست مورد مطالعه ارایه شد. گروه‌های ذینفع نظرات متغیر و گاهاً متضادی را در این موارد ابراز کردند، اما به طور کلی بنیاد ملی نخبگان، مجریان سیاست، سیاست‌گذران و قطب‌ها به ترتیب دارای بیشترین و خود نخبگان دارای کمترین میزان قدرت و تأثیرگذاری بودند.

نتیجه‌گیری: به منظور دستیابی به راهکاری قابل اتکا، در مرحله اول باید قطب‌های علوم پزشکی، افراد نخبه و استعداد درخشان باز تعریف شوند. مبتنی بر این بازتعریف و نظرات گروه‌های ذینفع، مدلی مفهومی ارایه شد که تعامل قطب‌ها از طریق نخبگان و استعدادهای برتر در واحدهای مدیریت دانشی، تحقیقات بالینی، کرسی پژوهشی، شرکت‌های دانش بنیان و کارآفرینی اجتماعی را ترسیم کرده است.

متن کامل [PDF 551 kb]   (1396 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1395/11/20 | پذیرش: 1395/11/20 | انتشار: 1395/11/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb