دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 170-162 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirabootalebi N, Kamalzadeh H, Mobaraki H, Azad M. Assessing the Ability of Hospital Information Systems Regarding the General Requirements in Iran . Hakim 2015; 18 (2) :162-170
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1516-fa.html
میرابوطالبی نرجس، کمال زاده حسام الدین، مبارکی حسین، آزاد محسن. ارزیابی سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی بر اساس الزامات عمومی در ایران. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1394; 18 (2) :162-170

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1516-fa.html


1- ، elham761@gmail.com
چکیده:   (7311 مشاهده)

دریافت: 22/1/94   پذیرش: 4/4/94

مقدمه: سیستم اطلاعات بیمارستانی یکی از ابزارهای مهم در فن‌آوری اطلاعات است که کلیه وظایف و اقدامات فرآیند درمان بیمار شامل تشخیص، درمان، اداری، مالی و پژوهشی را تحت پوشش قرار می‌دهد. هدف این تحقیق، ارزیابی قابلیت سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی بیمارستان‌های ایران بر اساس الزامات عمومی در کشور بود.

روش کـار: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و بررسی توصیفی بود. جامعه پژوهش شامل سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی شرکت‌های فروشنده نرم‌افزارهای بیمارستانی و ابزار گردآوری داده‌ها، چک‌لیست محقق ساخته بر اساس اهداف پژوهش بود. این ابزار بر اساس مطالعات داخلی (استانداردهای وزارت بهداشت و درمان و بررسی اسناد و اطلاعات سایت‌های شرکت‌های داخلی) و خارجی (فهرست الزامات سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی WHO ,CCHIT و دموها و مقالات انگلیسی) تهیه شد. روایی ابزار بر اساس روش اعتبار محتوایی و دریافت نظرات صاحب‌نظران تعیین و تأیید شد. برای پایایی ابزار و جهت تعیین ثبات چک‌لیست از روش آزمون مجدد استفاده شد. داده‌ها بر اساس چک‌لیست و با استفاده از روش مشاهده شخصی و مصاحبه محقق از مسؤولان انفورماتیک بیمارستان‌ها گردآوری شد. جهت آنالیز آماری از نرم‌افزار SPSS-19  استفاده شد و موارد انطباق با چک‌لیست محاسبه و با استفاده از آمار توصیفی (درصد، میانگین و انحراف‌معیار) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: شرکت‌های تراشه هوشمند، رایاوران، علوم پزشکی مشهد به ترتیب با کسب نمره 330، 317 و 292 بالاترین امتیاز کارآیی را کسب نمودند. در زیر مجموعه‌ها، تراشه هوشمند با 04/98% بالاترین امتیاز و طب و رایانه با 71/14% پایین‌ترین امتیاز را کسب کردند.

نتیجه‌گیری: از آنجایی که سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی به عنوان فن‌آوری اطلاعات در بیمارستان‌ها شناخته شده است و متقاضیان این محصول روبه افزایش است و نیز با توجه به نواقصی که در بعضی از بخش‌های مختلف سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی طراحی شده توسط شرکت‌ها وجود دارد، لازم است سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی مورد بازنگری و تجدید نظر قرار گیرند و خصوصاً از بهینه‌کاوی (Benchmarking) استفاده شود.

متن کامل [PDF 179 kb]   (1506 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/1/18 | انتشار: 1395/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb