دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 277-268 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdi Feyzabadi V, Haghdoost AA, Noori A, Shokoohi M, OlyaeeManesh AR, Esmaili M, et al . Performance Assessment of Provincial Health and Food Security Workgroups in Iran . Hakim 2015; 17 (4) :268-277
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1395-fa.html
یزدی‌فیض‌آبادی وحید، حقدوست علی‌اکبر، نوری عاطفه، شکوهی مصطفی، اولیایی‌منش علیرضا، اسماعیلی مریم، و همکاران.. ارزیابی عملکرد کارگروه‌های تخصصی سلامت و امنیت غذایی استانی در ایران. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1393; 17 (4) :268-277

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1395-fa.html


1- ، mhmhealth@kmu.ac.ir
چکیده:   (8102 مشاهده)

  مقدمه: سلامت، موضوعی بین‌بخشی و متأثر از عوامل اجتماعی- اقتصادی می‌باشد. کارگروه‌های سلامت و امنیت غذایی، یک مرجع عالی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و هماهنگی مداخلات بین‌بخشی سلامت در استان‌ها هستند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی عملکرد این کارگروه‌ها در کشور انجام گرفت.

  روش کار: در این مطالعه توصیفی، نظرات نمایندگان معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، پیرامون ساختار و کارکرد کارگروه و همچنین محتوای جلسات آن (نیمه دوم 90 تا نیمه اول 91) بر اساس خوداظهاری ارزیابی گردید. برای این منظور، از پرسشنامه پژوهشگر-‌ساخت متشکل از سؤالات باز و بسته استفاده شد. داده‌های کمی وارد Excel شد و با استفاده از آماره‌های توصیفی و داده‌های کیفی از طریق تحلیل محتوایی ساده تحلیل گردید. ملاک قضاوت برای تحلیل، آیین‌نامه ابلاغی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تعیین گردید.

  یافته‌ها: تواتر و نظم در جلسات، حضور و مشارکت اعضا، مدیریت جلسات، ارتباطات کارگروه و توجه به معیار عدالت و مؤلفه‌های اجتماعی سلامت در تصمیم‌گیری‌ها هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله دارد و نیمی از دانشگاه‌ها از عملکرد پایینی برخوردار بودند. ارزیابی محتوایی نشان داد تنها بخش محدودی از موضوعات به مداخلات با رویکرد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت پرداخته است.

  نتیجه‌گیری: کارگروه‌های سلامت و امنیت غذایی استان، ظرفیتی بالقوه برای تقویت همکاری بین‌بخشی با رویکرد عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت محسوب می‌شوند. لذا انتظار می‌رود که سیاست‌گذاران ملی و محلی، مداخلات مقتضی برای استانداردسازی عملکرد این کارگروه‌ها به ویژه با تأکید بر توانمندی اعضا و زبان مشترک، ایجاد سازوکار مناسب برای تصمیم‌گیری و اجرای مصوبات، و توجه به معیار عدالت و رویکرد عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت بکار گیرند.

 

متن کامل [XPS 499 kb]   (1819 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1394/2/20 | پذیرش: 1394/2/20 | انتشار: 1394/2/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb