دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 357-349 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

A Review of M ethods for E stimating Economic Burden of Cancer . Hakim 2014; 16 (4) :349-357
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1221-fa.html
رجبعلی درودی ، کاظم زنده‌دل ، آذین نحوی‌جو ، حسن زحمتکش ، علی اکبری‌ساری . مرور جامع روش‌های محاسبه بار اقتصادی سرطان. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1392; 16 (4) :349-357

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1221-fa.html


1- ، akbarisari@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (11422 مشاهده)

  دریافت: 7/5/92 پذیرش: 21/8/92

  

  مقدمه: سرطان‌ها بخش مهمی از هزینه‌های در حال افزایش مراقبت‌های سلامت را به خود اختصاص می‌دهند و سیاست‌گذاران به منظور تخصیص منابع در نظام‌های سلامت نیازمند آگاهی از هزینه‌های سرطان هستند. در این مطالعه روش‌های محاسبه بار اقتصادی سرطان تبیین می‌شود.

  روش کـار: مقالات و گزارش‌هایی که به صورت تئوریک و یا تجربی به موضوع محاسبه هزینه‌ها و بار اقتصادی سرطان پرداخته بودند، در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر Ovid Medline, Scopus, PubMed ,Google scholar با استفاده از کلیدواژه‌های مرتبط جستجو شد و سپس روش‌های محاسبه هزینه‌ها و بار اقتصادی سرطان در مطالعات انتخاب شده مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها: در محاسبه بار اقتصادی سرطان، ارزش پولی منابع استفاده شده برای درمان سرطان و فرصت‌های از دست رفته در اثر ابتلا به آن اندازه‌گیری می‌شود. دو رویکرد اصلی برای محاسبه بار اقتصادی سرطان، رویکرد مبتنی بر بروز و رویکرد مبتنی بر شیوع می‌باشد. رویکرد مبتنی بر شیوع کاربرد بیشتری دارد و نتایج آن برای سیاست‌گذاران مناسب‌تر است. در مطالعات بار اقتصادی سرطان، اندازه‌گیری هزینه‌ها از دیدگاه‌های مختلف می‌تواند صورت گیرد؛ اما در بیشتر مطالعات، هزینه‌ها از دیدگاه اجتماعی اندازه‌گیری می‌شود. به لحاظ مفهومی هزینه‌ها به چندین روش طبقه‌بندی می‌شوند که پرکاربردترین روش، تقسیم هزینه‌ها به سه گروه مستقیم، غیرمستقیم و نامحسوس است. رویکردهای اندازه‌گیری هزینه‌های مستقیم عبارتند از: رویکرد بالا به پایین، رویکرد پایین به بالا و رویکرد اقتصادسنجی. در محاسبه هزینه‌های غیرمستقیم نیز عمدتاً از رویکرد سرمایه انسانی یا رویکرد تمایل به پرداخت استفاده می‌شود.

  نتیجه‌گیری: علی‌رغم اهمیت محاسبه بار اقتصادی بیماری‌ها در تخصیص منابع، تاکنون در ایران مطالعات کمی در این خصوص انجام شده است. روش‌های ارایه شده در این مقاله می‌تواند برای محاسبه بار اقتصادی سرطان‌ها و سایر بیماری‌ها مورد استفاده پژوهشگران قرار گیرد.

 

واژه‌های کلیدی: سرطان، بار اقتصادی، هزینه‌ها
متن کامل [PDF 170 kb]   (2085 دریافت)    

دریافت: 1392/10/25 | پذیرش: 1392/10/25 | انتشار: 1392/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb