مقدمه: گروههای تشخیصی مرتبط، یک نوع سیستم طبقهبندی بیماران است که در آن بیماران بستری بر اساس شباهت بالینی و مالی به گروههای مختلف طبقهبندی میشوند. این سیستم در دهه 1970 به منظور بررسی کیفیت و عملکرد بیمارستانها طراحی شد؛ ولی بیشتر برای تخصیص بودجه بیمارستانها و روش پرداخت استفاده گردید. مطالعه حاضر به بررسی امکان استقرار گروههای تشخیصی مرتبط در کشور ایران میپردازد.
روش کـار: این مطالعه در دو مرحله انجام شده است. ابتدا از طریق پرسشنامه، میزان دانش و نوع نگرش مدیران و کارشناسان حوزه درمان درباره روش بودجهبندی فعلی و گروههای تشخیصی مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. سپس یک مطالعه میدانی به منظور اطلاع از وضعیت ثبت و ضبط دادههای بالینی و دموگرافیک بیماران بستری و سیستم حسابداری به عمل آمد.
یافتهها: به ترتیب 60% و 66% از شرکتکنندگان در مطالعه اعتقاد دارند که سیستم ترکیب بیماریها و گروههای تشخیصی مرتبط در بیمارستانهای کشور قابل اجرا میباشد و نگرش مثبت پاسخدهندگان نسبت به امکانپذیری سیستم ترکیب بیماریها و گروههای تشخیصی مرتبط، با سطح تحصیلات آنان مرتبط میباشد. دادههای تشخیصی و بالینی بیماران در تمامی بیمارستانها ثبت میشود؛ ولی فقط یک بیمارستان سیستم حسابداری تعهدی دارد.
نتیجهگیری: گروههای تشخیصی مرتبط در ایران در قالب یک برنامه میانمدت قابل اجرا است. هر چند دادههای بالینی و دموگرافیک مورد نیاز برای اجرای گروههای تشخیصی مرتبط در بیمارستانها وجود دارد، برای محاسبه وزن مالی گروهها نیاز است سیستم حسابداری از نقدی به تعهدی تغییر یابد. مقاومت پرسنل و پزشکان در برابر تغییر میتواند با ارایه اطلاعات مناسب درباره کاربردها و مزایای گروههای تشخیصی مرتبط به حداقل کاهش یابد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |