جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای Ige

دکتر مژگان شایگان، دکتر کاظم محمد، فروغ‌اعظم طرابادی، دکتر قاسم زمانی، دکتر صدیقه امینی‌کافی‌آباد، دکتر علی طالبیان،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: در ارزیابی افراد مبتلا به بیماریهای آلرژیک، تعیین مقدار ایمونوگلوبولین‌ها نظیر IgE ضروری به نظر می‌رسد. عوامل مختلفی مانند: سن، جنس، نژاد، و وضعیت آتوپیک در غلظت IgE مؤثر شناخته شده‌اند. هدف این مطالعه ارزیابی غلظت IgE سرم در برخی افراد ساکن تهران می‌باشد.

روش‌کار: IgE سرم با استفاده از کیت الایزا (EIA-gen Biochem-Italy) در ۲۶۷ فرد ظاهراً سالم غیر آتوپیک و غیر سیگاری (۱۹۵ زن، و ۷۲ مرد) و ۱۰۰۲ فردی که مبتلا به رینیت آلرژیک، درماتیت تماسی، خارش و کهیر، اگزما، عفونت‌های انگلی، اختلالات قلبی- عروقی، بیماری‌های کبدی، هپاتیت، عقب افتادگی ذهنی و یا سیگاری بوده‌اند، مورد بررسی قرار گرفت. این افراد در محدوده سنی ۲ تا ۶۵ سال قرار داشتند. نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که میانگین غلظت IgE در افراد سالم و بیمار به ترتیب IU/ml۸/۱۱۱(۲/۱۴=SE) و IU/ml ۹/۱۲۷ (۱/۹=SE) بوده، در بین افراد سالم غلظت IgE بطورمعنی‌داری در زنان بیش از مردان است (۰۱/۰>p). اختلاف معنی‌داری بین غلظت IgE در افراد سالم و بیمار وجود ندارد. سابق آلرژی، و مصرف سیگار بر میانگین غلظت IgE اثر معنی‌داری نداشته است.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه از موارد آزمایش شده در کانادا و اسرائیل بالاتر ولی از نتایج مربوط به کشور عمان پایین‌تر است.


ابراهیم ترک‌آبادی، دکتر محمدمهدی آخوندی، دکتر پرویز پاکزاد، سید احمدرضا محمودی، علی‌احمد بیات، دکتر محمدرضا صادقی، دکتر محمود جدی تهرانی، مهناز حیدری،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: از آنجایی‌که وقوع یک لقاح موفق نتیجه برهم کنش مناسب گیرنده‌ها و لیگاندهای مستقر در غشای دو سلول اسپرم و تخمک می‌باشد، بنابراین شناسایی وقایع مولکولی و گلیکوپروتئین‌های دخیل در این برهم کنش، با استفاده از آنتی‌بادی منوکلونال می‌تواند اطلاعات موجود در زمینه مکانیسم‌های دخیل در لقاح را افزایش داده و از طرف دیگر علت ناباروری‌های ناشی از نقایص مولکولی و یا ناباروری‌های با علت ایمونولوژیک را روشن ‌سازد.

روش کار: بعد از تولید آنتی‌بادی‌های منوکلونال علیه آنتی‌ژن‌های سطحی اسپرماتوزوای انسانی، جهت تولید انبوه آنتی‌بادی با کشت سلول هیبریدوم در صفاق موش و ایجاد آسیت، مقادیر زیادی آنتی‌بادی تولید گردید. آنتی‌ژن‌های سطحی اسپرم‌های نرمال با استفاده از دو ترکیب NaCl و LIS ‌ به‌طور جداگانه استخراج شد. جهت تعیین محل آنتی‌ژن مورد نظر، آزمون ایمونوفلورسانس غیرمستقیم با استفاده از آنتی‌بادی HS۸۰ صورت گرفت. در ضمن به‌منظور تعیین وزن مولکولی آنتی‌ژن مورد نظر، آزمون ایمونوبلاتینگ پروتئین‌های استخراجی انجام شد.

یافته‌ها: بعد از تزریق سلول هیبریدوم HS۸۰ به صفاق هر موش حدود mg ۵/۱۳ آنتی‌بادی ازمجموع پنج موش به‌دست آمد. به‌دنبال رنگ‌آمیزی ایمونوفلورسانس در ناحیه آکروزومی و در قسمت کوچکی از ناحیه گردن، فلورسانس درخشانی بین تمام جمعیت سلول‌های اسپرمی مشخص گردید. در عین حال بعد از آزمون ایمونوبلاتینگ، وزنی در محدوده ۴ ±۸۰ کیلو دالتون برای آنتی‌ژن مورد نظر ( HS۸۰ ) محاسبه شد.

نتیجه‌گیری: حضور آنتی‌ژن مزبور در ناحیه تحت استوایی سر اسپرم، احتمال داشتن نقشی در فرایندهای حیاتی اسپرم از جمله اتصال به غشای سیتوپلاسمی تخمک را در مورد این آنتی‌ژن افزایش می‌دهد و امکان دارد اتصال این آنتی‌بادی به اسپرم بتواند در شرایط فیزیولوژیک بر روند لقاح تأثیر محسوسی داشته باشد که می‌تواند این امر موضوع تحقیقات بعدی قرار گیرد.

 


اعظم اصیلیان‌بیدگلی، حسین ابراهیم‌پور کومله، سیدجلال‌الدین موسوی‌راد،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

دریافت: ۹۴/۳/۱۱ پذیرش: ۹۵/۲/۱۴

مقدمه: مشکل ناباروری به خصوص در میان مردان یکی از مسایلی است که در دهه‌های اخیر به آن توجه خاصی شده است. ناباروری در مردان می‌تواند از عوامل مختلفی ناشی شود. تحقیقات گسترده‌ای در خصوص تأثیر عوامل محیطی و سبک زندگی افراد بر روی کیفیت اسپرم مردان و ناباروری آن‌ها انجام شده است. در این بین روش‌های هوش مصنوعی به عنوان یک سیستم تصمیم‌یار هوشمند می‌توانند کمک شایانی در تشخیص ناباروری مردان نمایند.

روش کـار: در این پژوهش با استفاده از الگوریتم‌های داده‌کاوی در هوش مصنوعی سعی شده است تا عوامل تأثیرگذار بر روی کیفیت اسپرم مردان، و در نتیجه تشخیص ناباروری آن‌ها بررسی و بهترین روش به این منظور معرفی گردد. داده‌های مورد استفاده مربوط به ۱۰۰ داوطلب از دانشجویان دانشگاه آلیکانته بوده است. بعد از متوازن کردن داده‌ها، روش‌های مختلف داده‌کاوی مثل شبکه‌ی عصبی با هدف یافتن بهترین طبقه‌بند مورد بررسی قرار گرفته است.

یافته‌ها: روش پیشنهادی با الگوریتم‌های مختلف داده‌کاوی مورد بررسی قرار گرفت تا بتوان تحلیل بهتری از کارایی سایر الگوریتم‌ها به دست آورد. در بین طبقه‌بندهای مورد بررسی، ماشین بردار پشتیبان با استفاده از اعتبارسنجی منقطع ۱۰ لایه، توانست بهترین کارایی را با دقت ۱۵/۹۵% کسب کند. روش پیشنهادی، دارای کارایی رقابتی نسبت به سایر روش‌ها می‌باشد.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که روش پیشنهادی می‌تواند با استفاده از عوامل محیطی و سبک زندگی ناباروری مردان را پیش‌بینی نماید.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb