جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای وابستگی به سیگار

دکتر جمال شمس، علیرضا عزیزی، آزاده میرزایی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده

مقدمه: سیگار رایج‌ترین و ارزان‌ترین ماده اعتیادآور است که بر اساس فرضیه خوددرمانی خانتزیان، افراد بسیاری به خاطر تحمل آشفتگی پایین و اختلال در تنظیم هیجانی به این اعتیاد روی می‌آورند. با این حال در ارتباط با این سازه‌ها درباره سیگار خصوصاً در ایران پژوهشی به چشم نمی‌خورد. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه تحمل آشفتگی و تنظیم هیجانی با میزان وابستگی دانشجویان به سیگار می‌باشد.

روش کـار: ۱۱۸دانشجوی پسر سیگاری دانشگاه تهران به صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند که سن آنها بین
۲۷ -۱۸ سال (میانگین: ۵۵/۲۰) بود. میزان وابستگی این افراد به سیگار به کمک تست وابستگی به نیکوتین فاگرشتروم، و میزان تحمل آشفتگی و تنظیم هیجانی آنها به کمک مقیاس‌های تحمل آشفتگی سیمونز و گاهر، و دشواری در تنظیم هیجان گرتز و روئمر سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از روش تحلیل واریانس، رگرسیون چند متغیری و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردید.

یافته‌ها: بین تحمل آشفتگی دانشجویان و میزان وابستگی آنها به نیکوتین همبستگی منفی معناداری وجود دارد
(۷۱۱/۰-= r ، ۰۱/۰> p ). همچنین بین آشفتگی هیجانی دانشجویان و میزان وابستگی به نیکوتین همبستگی مثبت معناداری وجود دارد (۸۵۶/۰= r ، ۰۱/۰> p ). بین گروه‌های با وابستگی بالا، پایین و متوسط از نظر تحمل آشفتگی و تنظیم هیجانی تفاوت معناداری وجود ندارد (۳۴/۱= F ، ۰۵ /۰ < P ). نتایج نشان داد که عدم وضوح هیجانی، دشواری در کنترل تکانه، ارزیابی آشفتگی و جذب آشفتگی درصد معناداری از واریانس وابستگی را پیش‌بینی می‌کنند (۰۱/۰> p ).

نتیجه‌گیری: بین وابستگی به سیگار، اختلال در تنظیم هیجانی و تحمل آشفتگی پایین رابطه وجود دارد که همسو با فرضیه خوددرمانی خانتزیان است.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb