۱ نتیجه برای سیستم طبقهبندی بینالمللی بیماریها.
علی اکبر فضایلی، یداله حمیدی، زهرا چراغی، نسیم بدیعی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۹ )
چکیده
مقدمه: نظام پرداخت مبتنی بر گروههای تشخیصی مرتبط به دلیل افزایش مدیریت هزینهها و کارآیی بیمارستانها در کشورهای در حال توسعه و دولتهایی که هدف آنها مدیریت صحیح هزینههای درمانی وگسترش پوشش بهداشت است، از اهمیت بالایی برخوردار است. مطالعه حاضر بررسی استقرار این نظام پرداخت را مورد مطالعه قرار داده است.
روش کار: مطالعه حاضر، مقطعی و بهصورت توصیفی- تحلیلی با مشارکت ۳۴ نفر از مدیران بیمارستانها، مدیران سازمان بیمه سلامت ایران و کارشناسان بالینی و مالی استان همدان به انجام رسید. در بخش اول، از پرسشنامه محققساخته برای سنجش میزان آگاهی و نگرش و در بخش دوم، از چک لیست برای بررسی نحوه ثبت اطلاعات بالینی-مالی بیماران در پنج بیمارستان دولتی استان همدان استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و از طریق نرمافزار Stata-۱۱ انجام شد.
یافتهها: عوامل مختلفی از جمله مزایا، معایب، موانع و پیشنیازهای اجرایی، افزایش کارآیی و کیفیت خدمات ارائهشده پس از اجرا، همگام شدن با سازمانهای بیمهگر، استفاده از این نظام پرداخت برای بیماران سرپایی عنوان شد. تمام بیمارستانهای دولتی استان همدان، اطلاعات مالی و بالینی را بهطور کامل و مناسب با استفاده از سیستم طبقهبندی بینالمللی بیماریها نسخه۹ و ۱۰ به ثبت میرساندند.
نتیجهگیری: تغییر نظام پرداخت در هر کشوری با وجود منابع محدود و پرسنل متنوع، در نظام سلامت امری دشوار است. اما میتوان با آماده کردن نیروهای اجرایی و پشتیانی و مدیریتی، تغییر در سیستم پرداخت به ارائهدهندگان و مشکلات ناشی از آن را مرتفع کرد. با توجه به یافتهها چنین برمیآید که نظام پرداخت گروههای تشخیصی مرتبط با استفاده از تدابیر لازم و بسترسازی مناسب قابل اجراست.