جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نوروزی

دکتر جلیل توکل افشاری، دکتر حسن رخشنده، دکتر علیرضا زمانی، دکتر ناصر مهدوی شهری، لیلا قاضی‌زاده، معصومه نوروزی، فاطمه واحدی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۴ )
چکیده

 مقدمه: در این تحقیق اثر سیتوتاکسیسیتی عصاره الکلی گیاه هنداونه ابوجهل ۱ بصورت in vitro با استفاده از تست MTT ۲ مورد ارزیابی قرار گرفت و اثر مهار کنندگی ۳ آن برروی دو رده سلولی سرطان حنجره ۴ و فیبروبلاست نرمال موشی L۹۲۹ مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین تغییرات مرفولوژی رده ‌ های سلولی در مجاورت عصاره نیز ارزیابی و ثبت گردید.

روش‌کار: تعداد cell/ml ۱۰۴×۵ از سلول ‌ های Hep۲ و L۹۲۹ را در پلیت ‌ های ۶ خانه کشت سلولی به ه مراه و یا بدون عصاره گیاهی هندوانه ابوجهل کشت شد . عصاره ‌ گیری به روش سوکسله و با استفاده از حلال اتانل ۷۰% انجام شد و با غلظت ‌ های
μg/ml) ۰۲۵/۰، ۲۵/۰، ۵/۲، ۲۵، ۵۰، ۱۰۰) به سلول ‌ های Hep۲ و L۹۲۹ اضافه شد. تغییرات مرفولوژی سلول ‌ ها پس از ۱۲ الی ۷۲ ساعت مورد ارزیابی قرار گرفتند. اثر سیتوتاکسیسیتی عصاره هنداونه ابوجهل با استفاده از تست MTT در in vitro مورد سنجش قرار گرفته و درصد IC۵۰ تعیین گردید.

نتایج: نتایج بدست آمده برای رده سلولی Hep۲ نشان می ‌ دهد که در بالاترین غلظت μg/ml) ۱۰۰) عصاره گیاهی، رشد سلول ‌ ها کاملاً مهار شده اند. این اثر با کاهش غلظت ‌ های عصاره μg/ml) ۰۲۵/۰، ۲۵/۰، ۵/۲، ۲۵، ۵۰) کمتر می شود . IC۵۰ برای رده سلولی Hep۲ μ g/ml ۲۷ بدست آمد. نتایج مرفولوژی و پرولیفراسیون سلولی عصاره هندوانه ابوجهل بر رده سلولی نرمال موشی L۹۲۹ هیچگونه تأثیر سیتوتاکسیک را نشان نداد.

نتیجه‌گیری: این نتایج نشان می ‌ دهد که اثر سیتوتاکسیسیتی عصاره گیاهی هنداونه ابوجهل بر رده سلولی Hep۲ وابسته به غلظت ۵ می ‌ باشد. عصاره تام این گیاه ممکن است برای مهار رشد و از بین بردن برخی از سلول ‌ های سرطانی نظیر سرطان حنجره بکار رود.

 


عنایت‌الله همایی‌راد، فرشاد نجفی‌پور، امیر نوروزی، پوران رییسی،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

  دریافت: ۷/۴/۹۳ پذیرش: ۱۰/۷/۹۳

 

  مقدمه: مخاطره اخلاقی یکی از مهم‌ترین مشکلات در نظام‌های بیمه سلامت است. مخاطره اخلاقی هنگامی به وقوع می‌پیوندد که با پوشش بیشتر بیمه روی خدمتی خاص، مصرف آن خدمت به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده و سازمان‌ بیمه‌گر را با مشکل مواجه سازد. هدف مطالعه حاضر بررسی مخاطرات اخلاقی خدمات دندان‌پزشکی در بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح قبل و بعد از خدمت وظیفه عمومی در سال ۱۳۹۱ بود.

  روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. داده‌های مطالعه با استفاده از چک‌لیست و با پرسشگری از ۱۵۰ نفر از کارکنان وظیفه در پادگان‌های شهر تهران به دست آمد. الگوهای مطالعه نیز با استفاده از رگرسیون لجستیک تخمین زده شد.

  یافته‌ها: از مجموع ۱۵۰ مورد مطالعه شده، ۶۵ نفر (۴۳%) قبل از خدمت وظیفه عمومی از خدمات دندان‌پزشکی استفاده نکرده بودند و بعد از خدمت و با دریافت دفترچه با پوشش کامل خدمات دندان‌پزشکی از آن خدمات استفاده می‌کردند. همچنین نتایج مطالعه، بین ایجاد مخاطره اخلاقی و سطح تحصیلات، میزان درآمد، میزان سهولت دریافت مرخصی از پادگان رابطه مستقیم و معنادار؛ و با میزان پوشش خدمات دندان‌پزشکی توسط بیمه، قبل از ورود به خدمت سربازی رابطه عکس نشان داد.

  نتیجه‌گیری: با پوشش بیمه‌ای بیشتر خدمات دندان‌پزشکی، هم احتمال تقاضا و مصرف خدمات افزایش می‌یابد و هم خدمات گران‌تر و با کیفیت‌تری عرضه می‌گردد.

 


مهناز نوروزی، سجاد حضرتی، بیتا نصرالهی،
دوره ۲۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: سواد سلامت و خودکارآمدی نقش مهمی در ترس از عود در بیماران مبتلا به سرطان پستان دارند.

روشکار: پژوهش توصیفی همبستگی از نوع الگویابی معادلات ساختاری و جمعیت مورد مطالعه شامل کلیه بیماران زن مبتلا به سرطان پستان در استان تهران بود که برای پیگیری درمان به بیمارستان امام خمینی مراجعه کرده بودند و ۱۷۲ نفر از آنها با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند. سپس، پرسشنامههای خودکارآمدی Sherer et al.، ترس از عود و سواد سلامت هنجار شده برای بیماران تکمیل شد. دادههای پژوهش با استفاده از نرمافزار SPSS و LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافتهها: نتایج نشان داد بین سواد سلامت و ترس از عود رابطه معناداری مشاهده شد (ضریب همبستگی مستقیم ۰/۳۶-، ۰/۰۱ > p). همچنین، سواد سلامت به واسطه خودکارآمدی مقابله با سرطان اثر غیرمستقیم و معناداری بر ترس از عود نشان داد (ضریب همبستگی غیرمستقیم ۰/۱۶-، ۰/۰۱ > p).
نتیجهگیری: نتیجه بیانگر نقش مؤثر سواد سلامت در برآیند افزایش خودکارآمدی بیماران برای مقابله با بیماری و کاهش ترس از عود در مبتلایان به سرطان پستان بود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb