جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای محمد الله‌وردی

دکتر رمضانعلی عطائی، دکتر علی مهرابی‌توانا، دکتر علی کرمی، دکتر مرتضی ایزدی، دکتر سیدمحمدجواد حسنی، زهرا سفیری، محمد الله‌وردی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: درمان فوری مننژیت باکتریال به عنوان یک اورژانش پزشکی مورد توجه قرار گرفته است. زیرا می‌تواند از مرگ‌ومیر و یا عوارض بعدی پیشگیری نماید. از این رو، تشخیص سریع مننژیت باکتریال بسیار حایز اهمیت است. به علاوه، اقدام مناسب درمانی مستلزم تشخیص افتراقی صحیح می‌باشد. هدف این تحقیق طراحی روش تشخیص مولکولی جهت تفکیک مننژیت باکتریال از مننژیت غیرباکتریال است.

روش کـار: ر این تحقیق، از پرایمر universal استفاده شد. در حقیقت، این پرایمر در بر دارنده بخشی از ژن رمز کننده ۱۶S rRNA با ترادف مشخص است که در تمام باکتری‌ها به صورت یک بخش حفاظت شده وجود دارد. ژنوم ۲۰ سویه باکتریایی استخراج و با شرایط استاندارد شده، PCR انجام گردید. محصول با ژل ۱% آگاروز الکتروفورز و با مقایسه با نمونه‌های استاندارد نتایج آنالیز گردید.

یافته‌ها: استخراج نمونه باکتریایی حاوی حداقل ۱۰ عدد باکتری در هر میلی‌لیتر امکان ردیابی آن را اثبات نمود. چنانچه استفاده از پرایمر universal ساخته شده از ژن ۱۶S rRNA امکان تکثیر یک قطعه ۱۰۰۰ جفت بازی را تکثیر می‌نماید که در تمام باکتری‌ها مشابه است. هر یک از ۲۰ گونه باکتریایی استفاده شده در این تحقیق همگی قابل ردیابی و در الکتروفورز باند مزبور را نشان دادند.

نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های این تحقیق، با استفاده از روش مولکولی می‌توان در فاصله ۳ ساعت وجود عفونت باکتریایی را نشان داد؛ بین مننژیت باکتریال از غیرباکتریال افتراق ایجاد نمود درمان مؤثر بیمار مبتلا به مننژیت باکتریال و نجات او. نتایج این تحقیق نشان‌دهنده سرعت، ارزانی و روشی مؤثر برای تشخیص سریع مننژیت باکتریال به ویژه در کشور‌های در حال توسعه می‌باشد. احتمالاً با استفاده از این روش در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی بتوان سطح بهداشت و سلامت جامعه را ارتقا داد.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb