جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سالم

دکتر محسن رضائیان، محمود شیخ فتح الهی، زینت سالم،
دوره ۹، شماره ۳ - ( پائيز ۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: نسبت میزان باروری عمومی می‌تواند برای پیشگویی دقیق رشد جمعیت به کار رود. هدف اصلی مطالعه بوم‌شناسی حاضر، بررسی مقدار تأثیر پاره‌ای از متغیرهای اجتماعی و بهداشتی بر روی میزان باروری عمومی زنان ایرانی است.

روش کار: داده‌های این مطالعه از بررسی ویژگی بهداشتی و جمعیتی که در سال ۱۳۷۹ در سطح استان‌های کشور انجام شده بود اقتباس گردید. با استفاده از روش آماری رگرسیون خطی چند متغیره میزان باروری عمومی به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شد و میزان تأثیر هفت متغیر مستقل بر روی آن سنجیده شد.

یافته‌ها: در جمعیت شهری، سه متغیر مستقل، یعنی نسبت‌های بی‌سوادی و استفاده از روش‌های مدرن و سنتی پیشگیری از بارداری در زنان می‌تواند تا ۶۵% تغییرات متغیر وابسته و در جمعیت روستایی فقط دو متغیر مستقل، یعنی نسبت‌های بی‌سوادی و استفاده از روش‌های مدرن پیشگیری از بارداری می‌تواند تا ۷۰% تغییرات متغیر وابسته را پیش‌بینی کند. میزان باروری عمومی بسیار بالا در استان سیستان و بلوچستان، یافته‌های فوق را به شدت تحت تأثیر خود قرار می‌دهد.

نتیجه‌گیری: با حذف سیستان و بلوچستان از تجزیه و تحلیل‌ها به نظر می‌رسد که در ایران، هر برنامه ای که در جهت ازدواج در سن مناسب برای مردان در جامعه شهری و افزایش نسبت استفاده از روش‌های مدرن پیشگیری از بارداری در بین زنان متأهل در جامعه روستایی انجام شود، اثرات مثبتی را در زمینه کاهش میزان باروری عمومی به همراه خواهد داشت.

 


فائزه فرحیار، جمیل سهرابی، قباد مرادی، فاطمه صالحی صاحب، علی سالم، سالار رضایی، آرزو یاری،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: شاخص بیدندانی از جمله نشانگرهای سلامت دهان و دندان و دسترسی به خدمات دندانپزشکی در جوامع است. بررسی و تعیین شاخص بیدندانی در جوامع میتواند نقش مهمی در تعیین وضعیت دهان و دندان جامعه داشته باشد. 
روش کار: در مطالعهی توصیفی-تحلیلی حاضر، وضعیت بیدندانی ۶۰۰ فرد بالای ۳۵ سال ساکن کردستان با استفاده از پرسشنامهی «وضعیت سلامت دهان و دندان برای بزرگسالان» مورد مطالعه قرار گرفت. روش نمونهگیری بهصورت در دسترس و متناسب با حجم جمعیت هر شهرستان بود. در مطالعهی حاضر، رابطهی بیدندانی با سن، جنس، شغل، سطح سواد، وضعیت پوشش خدمات بیمه، مکان و بعد خانوار مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: در میان گروههای مختلف بررسیشده در مطالعهی حاضر، فراوانی بیدندانی در زنان، ساکنان شهر، گروه سنی ۴۴-۳۵ سال، خانوارهای ۴ و ۵ نفره و افراد بیمهشده بیشتر بود. همچنین، در میان گروههای تحصیلی و شغلی بررسیشده، افراد دارای تحصیلات بالاتر، تعداد دندانهای از دست رفتهی کمتر و زنان خانهدار، تعداد دندانهای از دست رفتهی بیشتری داشتند.
نتیجهگیری: در راستای بهبود وضعیت سلامت دهان و دندان و پیشگیری از بیدندانی و مشکلات ناشی از آن در جوامع، بهبود دسترسی و ارائهی مراقبتهای بهداشت دهان و دندان و خدمات پیشگیری از بیدندانی به گروههای در معرض خطر و ارتقای سطح آگاهی جامعه ضروری است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb