مقدمه: تجهیز مدیریت به یک سیستم اطلاعات صحیح و مطمئن باعث ارتقای توانایی آن در اتخاذ تصمیم در مورد برنامهریزی، سازماندهی و کنترل میگردد. این پژوهش با هدف تحلیل و ارزیابی نیازهای اطلاعاتی اداره تجهیزات پزشکی معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام گرفته است.
روش کار : این پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی مقطعی است. جامعه مطالعه در این پژوهش مدیران اداره تجهیزات پزشکی ۳۹ دانشگاه علوم پزشکی کشور و ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه بود که در سال ۱۳۸۷ انجام گرفت. با توجه به وجود روشهای مختلف طراحی سیستمهای اطلاعاتی، ما از دو روش BSP که بر مبنای فرآیندها و شرح وظایف و روش CSF که بر مبنای عوامل حیاتی موفقیت مدیران است الگوبرداری کردیم. برای تحلیل و آنالیز دادهها از نرمافزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد.
یافتهها: در مجموع از ۲۹ مورد، نیاز اطلاعاتی شناسایی شده، ۶۲% جزو نیازهای اطلاعاتی اولیه از دیدگاه خود مدیران بود. ۴۱% از نیازهای اطلاعاتی، جزو عوامل حیاتی موفقیت مدیران ( CSF ) واحد قرار گرفتند. ۴% نیازهای اطلاعاتی از طریق فرم، ۱۴% فرم و بانک اطلاعاتی به طور مشترک، و ۱۱% وب سایت اینترنتی در دسترس بودند و ۷۱% نیازها بدون منبع
(فرم، بانک اطلاعاتی، وبسایت) مشخص بودند.
نتیجهگیری: با توجه به این که ۷۱% نیازهای اطلاعاتی مدیران، فاقد منبع اطلاعاتی بودند، طراحی سیستم اطلاعات مدیریت در این واحد ضروری به نظر میرسد. با وجود شناسایی ۶۲% از نیازهای اطلاعاتی واحد، توسط خود مدیران، طراحی سیستمهای اطلاعاتی نباید به تنهایی متکی بر نیاز آنها باشد و استفاده از روشهای علمی در طراحی سیستمهای اطلاعاتی توصیه میشود.