دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1384 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 34-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nicknam MH, Ganjalikhani Hakemi M, Jamshidi AR, Khosravi F, Amirkhani A, Narouinejad M et al . Association between HLA-b27 antigen and ankylosing spondylitis in Iranian patients. Hakim 2005; 8 (1) :29-34
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-803-fa.html
دکتر محمدحسین نیکنام ، مزدک گنجعلیخانی‌حاکمی ، دکتر احمدرضا جمشیدی ، فریده خسروی ، دکتر عارف امیرخانی ، مهرناز نارویی‌نژاد و همکاران.. ارتباط HLA-B27 با اسپوندیلیت آنکیلوزانت در بیماران ایرانی . تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1384; 8 (1) :29-34

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-803-fa.html


1- ، nicknam_m@yahoo.com
چکیده:   (42958 مشاهده)

  مقدمه: آنتی ‌ ژن ‌ های لکوسیتی انسان 1 (HLA) به دلیل وجود ارتباط بین برخی آلل ‌ های HLA با بیماری‎های مختلف، در ارزیابی استعداد ابتلا به بیماری‎ها و کمک به تشخیص آنها اهمیت دارند. بر اساس بسیاری از تحقیقات انجام شده در سراسر دنیا، قویترین این ارتباطات بین آنتی ژن HLA-B27 و اسپوندیلوآرتروپاتی‎ها، بخصوص اسپوندیلیت آنکیلوزانت (جمود التهابی مهره ‌ های کمری ستون فقرات)، وجود دارد. هدف از این تحقیق، بررسی فراوانی آنتی ‌ ژن HLA-B27 در مبتلایان به اسپوندیلیت آنکیلوزانت در ایران و یافتن ریسک نسبی و مطلق ابتلا به این بیماری در افراد دارای آنتی ژن HLA-B27 می‎باشد.

  روش‌کار: بر پایه بررسی‎های انجام شده در نقاط مختلف جهان و نیز اخیراً توسط همین گروه در ایران، معتبر‎ترین روش در تشخیص آلل HLA-B27 روش PCR می‎باشد. جمعیت تحت مطالعه شامل 36 بیمار مبتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزانت و 30 داوطلب سالم بود. برای انجام آزمایش تشخیص HLA-B27 از روش PCR اختصاصی آلل (با استفاده از پرایمرهای مکمل توالی‎های اختصاصی در اگزون 3 ژن HLA-B27 ) ‌استفاده شد. تخمین ریسک نسبی (RR) و ریسک مطلق (AR) ابتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزانت در حضور HLA-B27 با محاسبات زیر بدست آمد:

  &

  خطای استاندارد نسبت برای ت ع میم نتایج این مطالعه به جامعه به این صورت محاسبه گردید:

 

  نتایج: از یافته‌های این مطالعه مشخص شد که بر اساس روش PCR 4/69% از بیماران تحت مطالعه دارای آنتی ژن HLA-B27 بوده‎اند و نیز مشخص گردید که ریسک نسبی ابتلا به اسپوندیلیت آنکلیوزانت در افراد HLA-B27 مثبت 65 بار بیشتر از افراد فاقد این آنتی‎ژن است.

  نتیجه‌گیری: تفاوت ‌ های بین نتایج حاصل از مطالعات مختلف انجام شده در سراسر دنیا و بر روی نژادهای متفاوت به چشم می ‌ خورد که ممکن است به عوامل متعددی، از جمله توزیع جغرافیایی متفاوت میکروب ‌ ها و یا زیر گروه ‌ های HLA-B27 بستگی داشته باشند.

 

واژه‌های کلیدی: اسپوندیلیت آنکیلوزانت، HLA-B27، PCR .
متن کامل [PDF 255 kb]   (5563 دریافت)    

دریافت: 1390/5/25 | انتشار: 1384/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb