دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1389 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 225-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli HR, Riazipour M, Naghavi S, Rostami H, Saghazadeh M. Aflatoxin M1 Contamination of Pasteurized Cheese Produced by Two Dairy Factories in Tehran, Assessed by ELISA Technique . Hakim 2011; 13 (4) :219-225
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-726-fa.html
دکتر حمیدرضا توکلی ، دکتر مجید ریاضی‌پور ، دکتر حسن رفعتی ، سیمین نقوی ، حسین رستمی ، دکتر مژگان سقازاده . بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در پنیر پاستوریزه شده دو کارخانه تولید کننده فرآورده‌های لبنی در شهر تهران با روش الایزا. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1389; 13 (4) :219-225

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-726-fa.html


1- ، mriazipour@yahoo.com
چکیده:   (20576 مشاهده)

  مقدمه: آفلاتوکسین M1 یکی از شایع‌ترین سموم قارچی است که غالباً در فرآورده‌های شیری یافت می‌گردد و عوارض خطرناکی را به همراه دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در پنیر پاستوریزه عرضه شده توسط دو کارخانه تولیدکننده فرآورده‌های لبنی در شهر تهران می‌باشد.

  روش کـار: در این مطالعه مقطعی، 100 نمونه پنیر پاستوریزه تولید شده توسط دو کارخانه مختلف در دو فصل تابستان و زمستان به طور تصادفی انتخاب و با استفاده از روش ELISA از نظر آلودگی به آفلاتوکسین M1 بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون‌های آماری t-test و Man- withiney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

  یافته‌ها: AFM1 در 62% از نمونه‌های مورد آزمایش یافت شد و متوسط مقدار آفلاتوکسین ng/kg (90/51 ±) 39/53 تعیین گردید. تنها 6 نمونه (3/9% موارد مثبت) دارای آلودگی بیش از حد مجاز استاندارد ایران ( ng/kg 200) بودند. میانگین AFM1 در نمونه‌های جمع‌آوری شده در تابستان به طور معنا‌داری (03/0 p < ) کمتر از نمونه‌های جمع‌آوری شده در زمستان بود.

  نتیجه‌گیری: درصد قابل توجهی از پنیرهای تولیدشده توسط کارخانجات مختلف در ایران دارای آلودگی به آفلاتوکسین M1 هستند که می‌تواند سلامت عموم جامعه را تهدید نماید. کنترل و نظارت بیشتر بر خوراک دام و شرکت‌های تولیدکننده این محصولات می‌تواند در کاهش میزان آلودگی فرآورده‌های شیری به این مایکوتوکسین مؤثر باشد.

 

متن کامل [PDF 177 kb]   (2483 دریافت)    

دریافت: 1389/12/18 | انتشار: 1389/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb