دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 47-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Quantity and quality of medical wastes in hospitals of Tehran University Medical Sciences in year 1385 (2006). Hakim 2008; 11 (1) :40-47
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-426-fa.html
دکترمحمدهادی دهقانی ، دکتر کمال اعظم ، فضل‌اله چنگانی ، عماد دهقانی‌فرد . کمیت وکیفیت پسماندهای پزشکی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران (1385). تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1387; 11 (1) :40-47

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-426-fa.html


1- ، hdehghani@tums.ac.ir
چکیده:   (16377 مشاهده)

مقدمه: این تحقیق در مورد پسماندهای پزشکی یک چارچوب جامعی را برای اصلاح فعالیت‌های مدیریت پسماندهای پزشکی در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران ارایه می‌دهد.

روش کار: در این مطالعه ازروش توصیفی- مقطعی و مشاهده‌ای استفاده شده است. این مطالعه در سال 1385 انجام گردیده است. اطلاعات با تکمیل چک‌لیست وپرسش‌نامه که درجه اطمینان واعتبار آن محرز گردیده، جمع‌آوری و آنالیز شده است.

یافته‌ها: این مطالعه نشان می‌دهدکه پسماندهای پزشکی تولیدشده در بخش‌های بیمارستانی، از نظر ترکیب به مقدار زیادی ناهمگون می‌باشند:کاغذ ومقوا، پلاستیک، رنگ، شیشه، فلزات، پسماندهای غذیی، پسماندهای عفونی وغیره. بر اساس این مطالعه، در مورد مدیریت جمع‌آوری و حمل پسماندهای بیمارستان‌های دانشگاه، 42% پسماندها درکانتینرها و کیسه‌های پلاستیکی جمع‌آوری می‌گردند. در 75% بیمارستان‌های تحت این مطالعه، زمان نگهداری پسماندها در جایگاه‌های نگهداری حدود 24 -12 ساعت به طول می‌انجامد.کل پسماندهای پزشکی بیمارستان‌ها به وسیله کامیون‌های سرپوشیده جمع‌آوری و به خارج ازبیمارستان‌ها منتقل می‌گردند. در 46% بیمارستان‌ها، پسماندهای پزشکی به طور دستی به جایگاه‌های موقت حمل می‌گردند. پسماندهای خطرناک تولیدشده در بخش‌های بیمارستان‌ها حدود 42% کل پسماندها را تشکیل می‌دهند.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق، به منظور کاهش آلودگی در این بیمارستان‌ها مدیریت بایستی فعالیت‌هایی را در مورد پسماندهای پزشکی در محل تولید و متمرکز در محدوده بیمارستان‌ها انجام دهد. کارکنان شاغل در امر جمع‌آوری و حمل و نقل پسماندها بایستی کلیه اقدامات حفاظت شخصی را رعایت نمایند. البته مدیریت پسماندهای پزشکی بدون همکاری و تشریک مساعی گروه‌های مختلف حرف پزشکی نمی‌تواند در این امرموفقیت کسب نماید.

 

متن کامل [PDF 249 kb]   (3470 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/7/24 | انتشار: 1387/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb