مقدمه: این تحقیق در مورد پسماندهای پزشکی یک چارچوب جامعی را برای اصلاح فعالیتهای مدیریت پسماندهای پزشکی در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران ارایه میدهد.
روش کار: در این مطالعه ازروش توصیفی- مقطعی و مشاهدهای استفاده شده است. این مطالعه در سال 1385 انجام گردیده است. اطلاعات با تکمیل چکلیست وپرسشنامه که درجه اطمینان واعتبار آن محرز گردیده، جمعآوری و آنالیز شده است.
یافتهها: این مطالعه نشان میدهدکه پسماندهای پزشکی تولیدشده در بخشهای بیمارستانی، از نظر ترکیب به مقدار زیادی ناهمگون میباشند:کاغذ ومقوا، پلاستیک، رنگ، شیشه، فلزات، پسماندهای غذیی، پسماندهای عفونی وغیره. بر اساس این مطالعه، در مورد مدیریت جمعآوری و حمل پسماندهای بیمارستانهای دانشگاه، 42% پسماندها درکانتینرها و کیسههای پلاستیکی جمعآوری میگردند. در 75% بیمارستانهای تحت این مطالعه، زمان نگهداری پسماندها در جایگاههای نگهداری حدود 24 -12 ساعت به طول میانجامد.کل پسماندهای پزشکی بیمارستانها به وسیله کامیونهای سرپوشیده جمعآوری و به خارج ازبیمارستانها منتقل میگردند. در 46% بیمارستانها، پسماندهای پزشکی به طور دستی به جایگاههای موقت حمل میگردند. پسماندهای خطرناک تولیدشده در بخشهای بیمارستانها حدود 42% کل پسماندها را تشکیل میدهند.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق، به منظور کاهش آلودگی در این بیمارستانها مدیریت بایستی فعالیتهایی را در مورد پسماندهای پزشکی در محل تولید و متمرکز در محدوده بیمارستانها انجام دهد. کارکنان شاغل در امر جمعآوری و حمل و نقل پسماندها بایستی کلیه اقدامات حفاظت شخصی را رعایت نمایند. البته مدیریت پسماندهای پزشکی بدون همکاری و تشریک مساعی گروههای مختلف حرف پزشکی نمیتواند در این امرموفقیت کسب نماید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |