دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 28-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Estimation of mortality rate of patients in surgical intensive care unit of Hazrat-Rasul hospital of Tehran using the APACHE II standard disease severity scoring system . Hakim 2008; 11 (1) :22-28
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-424-fa.html
دکتر پوپک رحیم‌زاده‏، ، دکتر زهرا تقی‌پور‌انوری ، دکتر ولی‌الله حسنی . برآورد میزان مرگ‌ومیر با استفاده از سیستم نمره‌بندی استاندارد شدت بیماری آپاچی دو (APACHE II) در بیماران بخش مراقبت‌های ویژه جراحی بیمارستان حضرت رسول اکرم تهران. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1387; 11 (1) :22-28

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-424-fa.html


1- ، poupak_rah@hotmail.com
چکیده:   (18832 مشاهده)

مقدمه: استفاده از سیستم نمره‌بندی شدت بیماری می‌تواند راهنمایی برای پزشک جهت ارزیابی عینی عاقبت بیمار یا تخمین شانس بهبودی وی باشد. سیستم تعیین شدت بیماری مورد مطالعه، سیستم آپاچی دو می‌باشد. استفاده از این سیستم علاوه بر اولویت‌بندی کردن بیماران جهت دریافت امکانات مناسب مراقبتی، به پزشک معالج هم صراحت بیشتری جهت تشریح نتیجه نهایی بیماری برای اطرافیان وی می‌دهد. این مطالعه سعی دارد ارتباط بین نمره آپاچی دو را با میزان مرگ‌ومیر در بیماران آی سی یو جراحی بیمارستان حضرت رسول اکرم پیدا کند.

روش کار: در این مطالعه، جمعاً 300 مورد پرونده مورد بررسی قرار گرفت و نمره‌بندی آپاچی دو محاسبه گردید. هیچ محدودیت سنی یا جنسی یا داشتن سابقه بیماری مانع از شرکت دادن پرونده‌ها در مظالعه فوق‌الذکر نگردید. مطالعه به‌ صورت مقطعی و گذشته‌نگر انجام گرفت. زنده ماندن یا فوت شدن بیماران ثبت می‌گردید. از نرم‌افزار 5/11 SPSS برای انجام
مطالعات آماری استفاده گردید. پارامترهای بالینی به صورت میانگین ± انحراف معیار یا به صورت درصد محاسبه و گزارش گردیدند.

یافته‌ها: در گروه زنده مانده متوسط نمره‌بندی آپاچی دو 75/11 با انحراف معیار 9/6 و در گروه فوت کرده 06/22 با انحراف معیار 9/7 بوده است که این اختلاف از لحاظ آماری معنادار بود. بنابراین افزایش نمره همان طور که از نتایج مشهود است در افزایش احتمال بروز مرگ‌ومیر مؤثر بوده است . مرگ‌ومیر در بیماران با نمره زیر 15، در این مطالعه 8% محاسبه گردید.
مرگ‌ومیر در بیماران با نمره بین 19 -16 در مطالعه ما 4/33% محاسبه گردید و در بیماران با نمره بین 30 -20 4/58% محاسبه گردید و در مورد بیماران با نمره بالاتر از 30، 100% بود.

نتیجه‌گیری: سیستم نمره‌بندی آپاچی دو در پیش‌بینی میزان مرگ‌ومیردر بیماران بستری در آی سی یوی مورد نظر موفق بوده است. با توجه به نتایج بهدست آمده در مطالعات قبلی و تطابق آن با مطالعه انجام شده در مرکز پزشکی حضرت رسول اکرم مشخص گردید که در نمرات کمتر یا مساوی 15میزان مرگ‌ومیر قابل مقایسه با محدوده استاندارد شاهد و عنوان شده در کتب بوده است، اما در نمره‌بندی بالای 16 میزان مرگ‌ومیر به طور معناداری از حد استاندارد بالاتر بوده است که این تفاوت در بیماران با نمره‌بندی بین 19 -16 حدود 20% و در بیماران با نمره‌بندی بین 30-20 حدود 39% و در بیماران با نمره بالای 30 حدود 25% بیشتر از مقادیر استاندارد بوده است.

 

متن کامل [PDF 238 kb]   (4719 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/7/21 | انتشار: 1387/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb