دوره 10، شماره 3 - ( پائيز 1386 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 53-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of PCR and culture for diagnosis of Ureaplasma urealyticum in genital specimens of infertile men . Hakim 2007; 10 (3) :48-53
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-365-fa.html
دکتر شهین نجار پیرایه ، حبیب ضیغمی ، معین فرشچیان ، جواد عطوفی . مقایسه PCR با کشت برای تشخیص اوره پلاسما اوره لیتیکم در نمونه‌های تناسلی مردان نابارور. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1386; 10 (3) :48-53

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-365-fa.html


1- ، najarp_s@modares.ac.ir
چکیده:   (23485 مشاهده)

مقدمه: عفونت تناسلی اوره پلاسما اوره لیتیکم از عفونت‌های منتقله از راه جنسی است که در ایجاد یورتریت غیرگونوککی، پروستاتیت، اپیدیدیمیت و ناباروری دخالت دارد. این باکتری در زوج‌های نابارور بیشتر از زوج های سالم دیده می‌شود. عفونت اوره پلاسما اوره لیتیکم نه تنها باروری را به مخاطره می‌اندازد، بلکه خطری برای درمان ناباروری وآبستنی حاصل از آن نیز می‌باشد. تشخیص این باکتری با روش‌های مرسوم باکتریایی بسیار مشکل است. هدف این مطالعه، مقایسه دو روش کشت و PCR برای تشخیص اوره پلاسما اوره لیتیکم در مایع منی مردان نابارور و سالم بود.

روش کار: از هر یک از دو گروه افراد نابارور و افراد سالم مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری انستیتو رویان تهران، 100 نمونه مایع منی تهیه گردید. آزمایش معمول اسپرموگرام بر روی نمونه‌ها انجام شد. DNA باکتری با روش Cadieux استخراج شد و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی اوره پلاسما اوره لیتیکم (ژن اوره‌آز)، PCR انجام گردید. همچنین کشت باکتری با روش براث- آگار انجام شد.

یافته‌ها: اوره پلاسما اوره لیتیکم در 12 نمونه مایع منی (12%) افراد نابارور و در سه نمونه (3%) افراد سالم با روش PCR تشخیص داده شد. نتیجه کشت در پنج نمونه بیماران نابارور (5%) و یک نمونه افراد سالم (1%) مثبت بود. حجم مایع منی، تعداد سلول‌های اسپرم و درصد سلول‌های اسپرم با مرفولوژی طبیعی در مردان نابارور به طور معنادار کاهش داشت. سه مشخصه اخیر، در مردان نابارور با نتیجه مثبت PCR، کمتر از مقادیر مشابه در مردان ناباروری بود که نتیجه PCR منفی داشتند.

نتیجه‌گیری: از آنجا که اوره پلاسما اوره لیتیکم نقش سببی بالقوه در چندین بیماری منتقله از راه جنسی، ناباروری، بیماری و مرگ‌ومیر نوزادان دارد؛ تشخیص آن با PCR در زوج‌های نابارور لازم ومهم است. PCR روشی حساس است و برای تشخیص اوره پلاسما اوره لیتیکم در نمونه‌های بالینی بسیار سریع‌تر از کشت می باشد (کمتر از 24 ساعت در مقابل 2 تا 4 روز).

متن کامل [PDF 245 kb]   (3720 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/1/20 | انتشار: 1386/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb