دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1385 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 17-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of subcutaneous injection of 1% lidocaine in the lumbosacral region on labor pain . Hakim 2006; 9 (2) :12-17
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-348-fa.html
دکتر گیتا شعیبی ، دکتر اشرف جمال . بررسی اثر تزریق زیرپوستی لیدوکائین 1% در ناحیه لومبوساکرال در کاهش درد حین زایمان. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1385; 9 (2) :12-17

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-348-fa.html


1- ، gshoeibi@tums.ac.ir
چکیده:   (46454 مشاهده)

مقدمه: درد در طی زایمان برای خانم‌های باردار یکی از عوامل استرس‌زا محسوب می‌شود. هدف از اجرای این طرح، مقایسه اثر تزریق زیرپوستی لیدوکائین 1% با نرمال سالین در ناحیه لومبوساکرال در کاهش درد حین زایمان و مقایسه عوارض این دو روش است.

روش کار: 70 خانم حامله ترم با ASA I شکم دوم با شرایط یک بار سابقه زایمان طبیعی به یک کارآزمایی بالینی دوسو کور تصادفی شده وارد شدند و به صورت تصادفی در یکی از دو گروه لیدوکائین (تزریق 5/0 میلی‌لیتر لیدوکائین 1%) و یا شاهد (تزریق 5/0 میلی‌لیتر نرمال سالین) قرار گرفتند. داروها بر حسب گروه به صورت زیرپوستی در 4 نقطه در ناحیه لومبوساکرال بیماران به وسیله سرنگ انسولین تزریق شد. درد حین زایمان بیماران با استفاده از مقیاس اندازه‌گیری چشمی در فاصله‌های 15، 40 و 60 دقیقه بعد از تزریق ارزیابی شد.

یافته‌ها: سن، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک مادران و سن بارداری موقع زایمان، در دو گروه اختلاف معنادار نداشت. شدت درد در گروه لیدوکائین در مقایسه با گروه شاهد تفاوت آماری قابل توجهی داشت و در این گروه شدت درد از 15، 40 و 60 دقیقه پس از تزریق به میزان معناداری کمتر از گروه نرمال سالین بود. در گروه نرمال سالین اختلاف معناداری در شدت درد پس از تزریق نسبت به شدت درد قبل از تزریق دیده نشد؛ اما در گروه لیدوکائین تمامی مقادیر شدت درد پس از تزریق به میزان معناداری از شدت درد قبل از تزریق پائین‌تر بودند. هیچ یک از مادران در گروه‌های مورد بررسی در طول مطالعه دچار ناپایداری همودینامیک نشدند و عارضه‌ای نیز در هیچ‌یک از جنین‌های دو گروه دیده نشد.

نتیجه‌گیری: تزریق زیرپوستی 5/0 میلی‌لیتر لیدوکائین 1% در ناحیه لومبوساکرال با ایجاد حداقل تغییرات همودینامیک و یا ایجاد عوارض جانبی با بی‌دردی قابل توجهی همراه است.

متن کامل [PDF 266 kb]   (4059 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1385/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb