دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 315-306 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi Nezhad V, Izadbakhsh H, Ghanbar Tehrani N, Ataeipoor S. Simulating the financial health system of Health insurance with System dynamics approach . Hakim 2016; 18 (4) :306-315
URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1594-fa.html
وحید یوسفی‌نژاد ، حمیدرضا ایزدبخش ، نسیم غنبر طهرانی ، سعید عطایی‌پور . شبیه‌سازی نظام مالی بیمه سلامت با رویکرد پویایی‌شناسی سیستم‌ها. تحقیقات نظام سلامت حکیم. 1394; 18 (4) :306-315

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-1594-fa.html


1- ، hizadbakhsh@khu.ac.ir
چکیده:   (6069 مشاهده)

دریافت: 5/6/94   پذیرش: 23/9/94

مقدمه: امروزه موضوع سلامت از اولویت‌های اصلی زندگی افراد است، و حفظ و گسترش آن در حوزه رفاه اجتماعی و توسعه پایدار امری ضروری است. بیمه‌های بهداشتی و درمانی یکی از راهکارهایی می‌باشند که انسان برای رویارویی با هزینه‌های درمانی ابداع نموده است. یکی از موضوعات مهم و چالش‌های موجود؛ چگونگی استفاده کارا و اثربخش از منابع بیمه در جهت تحقق اهداف سلامت است. هدف این مقاله شبیه‌سازی نظام مالی بیمه سلامت برای پیش‌بینی وضعیت مالی بیمه با توجه به منابع و مصارف آن در سال‌های آینده است.

روش کار: رویکرد سیستمی، یک روش فرموله شده مناسب برای تجزیه و تحلیل اجزای سیستمی است، که دارای روابط علی و معلولی و زیربنای منطقی است. حلقه‏های علی و معلولی کاربر را قادر می‏سازد تا به راحتی با ساختار بازخوردی و فرضیات اصلی سیستم ارتباط برقرار کند. در این مقاله سعی شده با استفاده از رویکرد پویایی‌شناسی سیستم‌ها، مدل شبیه‌سازی نظام مالی بیمه سلامت به همراه عوامل تأثیرگذار آن طراحی گردد. بدین منظور ابتدا به مرور ادبیات موضوع و مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان بیمه و بخش سلامت پرداخته شد، و متغیرهای تأثیرگذار بر نظام مالی شناسایی شدند. سپس مدل علی و معلولی و حالت جریان توسط نرم‌افزار ونسیم شبیه‌سازی و اجرا گردید.

یافته‌ها: خروجی شبیه‌سازی نشان می‌دهد منابع مالی بیمه در آینده با کمبود شدید مواجه خواهد شد، و در پرداخت هزینه‌های درمانی دچار مشکل خواهد شد؛ که نتیجه آن شکاف عمیق مالی بیمه در سال‌های آینده است.

نتیجه‌گیری: مدل شبیه‌سازی‌شده در این مقاله می‌تواند به محققان، مدیران، سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران بیمه سلامت جهت پیش‌بینی وضعیت منابع مالی بیمه سلامت در آینده با فرض ادامه روند فعلی به منظور تدوین سیاست‌های مؤثر، کمک نماید.

متن کامل [PDF 641 kb]   (2092 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1395/6/29 | پذیرش: 1395/6/29 | انتشار: 1395/6/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb