XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ابوفاضلی رضا ، مصدق محمود ، وحیدی حسین ، شفاعتی علیرضا ، نادر نازلی . فرمولاسیون، ساخت و کنترل فیزیکوشیمیایی شیاف های واژینال حاوی اسانس های سیر و آویشن. تحقیقات نظام سلامت حکیم.

URL: http://hakim.tums.ac.ir/article-1-53-fa.html


چکیده:   (872 مشاهده)
یکی از انواع واژینیت های قارچی، ولوواژینیت کاندیدیایی است که شایع ترین عامل مولد آن کاندیداآلبیکنس می باشد. به جهت شیوع بالای این بیماری و نیز اثرات ضدقارچی گزارش شده از گیاهان سیر و آویشن شیرازی، استفاده از اسانس های این دو گیاه جهت ساخت شیاف های واژینال گیاهی مورد توجه قرار گرفت.ترکیبات موجود در اسانس ها به روش گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنجی جرمی شناسایی و حداقل غلظت مهار کنندگی اسانس آویشن و مخلوط اسانس های سیر و آویشن به روش های disk plate و cup plate تعیین گردید.شیاف های واژینال محتوی 30 میکرولیتر اسانس آویشن و 15 میکرولیتر مخلوط اسانس های سیر و آویشن در میلی لیتر پایه (پلی اتیلن گلیکول) ساخته شد و خصوصیات ظاهری، یکنواختی وزن، سختی، زمان باز شدن، مقدار و یکنواختی محتوی آنها بررسی گردید. پایداری شیاف های آویشن پس از 1، 2 و6 ماه نگهداری در دماهای 4، 25 و 40 درجه سانتیگراد و شیاف های سیر - آویشن پس از 3 ماه نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد بررسی شد. نتایج حاصل از این بررسی نشان دادند که مقدار اسانس در شیاف های نگهداری شده در دماهای 25 و 40 درجه کاهش می یابد. از آنجا که اسانس های آویشن و سیر با مقادیر کم دارای اثرات ضد قارچی مناسب بر علیه کاندیداآلبیکنس به صورت in vitro می باشند، و با توجه به مطلوب بودن کیفیت شیاف های ساخته شده، این شیافها پس از انجام مطالعات بالینی می توانند به عنوان دو فرآورده مناسب جهت مقابله با واژینیت های ناشی از کاندیداآلبیکنس معرفی گردند.
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1385/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهشی حکیم می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Hakim Journal

Designed & Developed by : Yektaweb